donderdag 30 juni 2016

Fransman die zijn zieke hond levend begroef krijgt 8 maanden voorwaardelijke gevangenisstrafAthena, al half uitgegraven door haar redder Pedro Dinis, werd door haar baasje levend begraven op een braakliggend terrein nabij Parijs. © kos.

Een 22-jarige Fransman is gisteren in Versailles veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van acht maanden voor dierenmishandeling. De man had zijn tien jaar oude zieke hond Athena levend begraven en achtergelaten.
 
Redder Pedro Dinis met zijn eigen hond en rechts Athena, die hij van een vreselijke dood redde. © Facebook. 
 
In augustus vorig jaar begroef de man zijn hondje Athena op een braakliggend terrein in Carrieres-sur-Seine, ten westen van Parijs. Een andere man, Pedro Dinis, vond de hond enkele uren later en postte foto's van haar toestand op Facebook. "Haar kop was nauwelijks zichtbaar vanwege alle grond waarmee ze bedekt werd", zegt Dinis.

De politie bevestigt dat de hond omgeven was door stenen en dat haar leiband was vastgezet aan een eveneens ingegraven zak gravel, zodat Athena zich niet zou kunnen loswurmen uit de aarde.

Medische hulp
Gisteren werd de eigenaar van Athena voorgeleid in de rechtbank, waar hij zich slapjes verdedigde met een vaag verhaal dat zijn tien jaar oude, zieke hond tijdens een avondwandeling "gewoon was weggelopen." De rechters geloofden niets van zijn verhaal en voelden de man aan de tand over zijn gedrag: waarom had hij geen medische hulp voor zijn aan zware artritis lijdende hond gezocht en als ze al was weggelopen, waarom had hij dan niet hemel en aarde bewogen om haar terug te vinden?

Boetes
Het vonnis luidde uiteindelijk acht maanden  voorwaardelijke gevangenisstraf. Daarnaast mag de man de komende vijf jaar geen hond meer houden. Ook moet hij 150 euro boete betalen voor zijn agressieve gedrag naar de politie toe en nog eens een extra duizend euro die ten goede komt aan zeven verschillende organisaties die dieren helpen.  

Het hondje Athena kon het allemaal niet meer meemaken: zij stierf eerder dit jaar bij haar nieuwe adoptiefamilie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten