zondag 19 juni 2016

Straathond Spirit leed aan schurft en ondervoeding....onvoorstelbare 'vóór' en 'na' foto's

Nieuwsbericht: www.ifaw.org

Het IFAW is al jarenlang actief op Bali, hoofdzakelijk in samenwerking met onze partnerorganisatie BAWA (Bali Animal Welfare Association).


 
In hun kliniek werd nog niet zo lang geleden straathond Spirit met spoed binnengebracht.
Ze leed aan schurft en ondervoeding, ze was heel zwak en had veel pijn. De dierenartsen startten direct haar behandeling.
 
In de dorpen op het platteland van Bali zijn diergeneeskundige zorg en informatie over goede huisdierzorg voor veel mensen onbereikbaar. Als een hond ziek wordt, is de eigenaar vaak bang ook besmet te raken. Mensen die zich door die angst laten leiden, laten hun hond achter op een vuilnisbelt, of gewoon op straat. Het gevolg is dat de populatie zwerfhonden verder groeit.
Dat is de reden waarom het IFAW vier jaar geleden op Bali het Participation, Learning and Action-programma (PLA) is gestart. Het PLA-team staat hondenbezitters bij met diergeneeskundige hulp en voorlichting. En ze helpen honden als Spirit die dringend zorg nodig hebben.
 
Ik heb Spirit gezien toen ik een paar weken geleden op Bali was. Ze heeft zich wonderbaarlijk hersteld. Ze maakt het prima en er wordt goed voor haar gezorgd totdat ze een definitief nieuw thuis vindt.
Medewerkers van BAWA houden voortdurend een oogje op haar en ze brengt veel tijd door met spelen met andere honden. Zij is één van de gelukkigen.
--EM

2 opmerkingen:

  1. Prachtig werk weer van de IFAW ! Go Spirit Go !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moest meteen aan je denken Leny. De naam Spirit wat een prachtige naam voor een hond.

    BeantwoordenVerwijderen