vrijdag 3 juni 2016

Hartverscheurende video: In de EU worden 140 miljoen kwartels gefokt voor vlees en eieren ( Petitie )
Misschien heb je het wel eens op de menukaart zien staan: kwartel of kwarteleitjes. Het klinkt wellicht als een luxeproduct, een delicatesse. Maar achter het vlees en eieren van deze dieren schuilt een leven lang lijden. Compassion in World Farming ging undercover bij een onbekende, maar gigantische industrie met miljoenen slachtoffers: de Europese kwartelindustrie. We filmden bij bedrijven in 4 landen. Wat we daar aantroffen was hartverscheurend: duizenden prachtige vogels die, dicht op elkaar gepakt, hun korte levens moeten slijten in de meest smerige en troosteloze omstandigheden. Bekijk hier onze film. Let op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.


In Europa worden jaarlijks meer dan 140 miljoen kwartels gefokt, waarvan de grote meerderheid voor vlees. Zij leven in krappe kooien of overvolle schuren en gaan al na 5 weken naar de slacht. De dieren hebben vaak nog minder dan een bierviltje aan ruimte. Van de kwartels die voor hun eieren worden gehouden, leeft 90% in kooien. Deze dieren slijten hun leven in ’s werelds kleinste legbatterijkooien. Dit is onacceptabel. Kom daarom nu in actie!
 Ik help mee 
De EU heeft de kale legbatterij voor kippen verboden, maar is daarbij de kwartels ‘vergeten’. Ook deze dieren hebben recht op bescherming, en de ruimte om hun vleugels uit te slaan, rond te scharrelen en hun natuurlijk gedrag te uiten. Kom daarom nu in actie en roep de Europese Commissie op de kwartelkooien te verbieden!
 Kom in actie 
De beelden die wij maakten, geven helaas de gangbare praktijk in deze industrie weer. Er bestaan echter wel kwartelboerderijen in Europa waar de dieren meer ruimte hebben en naar buiten kunnen. Maar het gaat hier om een heel kleine minderheid. Kom je in een restaurant kwartel of kwarteleitjes tegen? Vraag dan altijd naar de afkomst!
Hartelijk dank voor jouw steun.
Met vriendelijke groet,
Geert Laugs - directeur Compassion in World Farming Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten