zaterdag 25 juni 2016

Duizenden dieren worden dagelijks verhandeld op websites---- eBay help het bedrog te stoppen ( petitie )

https://help.four-paws.org/nl-NL/pet-deception-petition

Nieuwsbericht: www.vier-voeters.nl

Duizenden dieren per dag worden verhandeld alsof het producten zijn. De websites maken er hoge winst mee, maar tonen tot nu toe weinig bereidheid de handel te reguleren.

Omdat dit echt niet langer kan, lanceert VIER VOETERS vandaag de campagne Beest & Bedrog.

Met een petitie roepen we marktleider eBay en dochterondernemingen Marktplaats en 2dehands.nl op de maatregelen over te nemen en na te leven die VIER VOETERS heeft opgesteld om de dieren en hun toekomstige baasjes te beschermen.

Beest & Bedrog is een campagne van de internationale dierenwelzijnsorganisatie Stichting VIER VOETERS. Via deze campagne pakt VIER VOETERS de problemen rondom de slecht gereguleerde handel van huisdieren via handelswebsites aan.

http://www.petdeception.org/nl/homepage/  Beest en bedrog meter
De problemen achter de online handel in huisdieren zijn groot: elke dag worden duizenden dieren via internet aangeboden. Slechts enkele websites proberen dubieuze praktijken te voorkomen en dierenwelzijn te garanderen.

Lees hier meer over de problemen achter de handel in huisdieren.

VIER VOETERS ontwikkelde een aantal maatregelen die handelswebsites kunnen nemen om huisdieren en de nieuwe baasjes beter te beschermen. Met behulp van de Beest & Bedrog Meter kun je zien hoever iedere handelswebsite is met het invoeren en toepassen van deze maatregelen.

Lees hier meer over wat jij kunt doen en hoe je de campagne Beest & Bedrog kunt ondersteunen


Veel gestelde vragen: 

 • ‘Beest & Bedrog’ is een internationale campagne van VIER VOETERS waarin wij aandacht vragen voor de problemen achter de handel in huisdieren via internet. De gebrekkige controle van deze handel zorgt voor veel leed bij dier en mens. VIER VOETERS vraagt aan handelswebsites maatregelen te nemen om huisdieren en de nieuwe baasjes beter te beschermen. De belangrijkste maatregelen hebben betrekking op een verplichte identificatie en registratie van verkopers, uitgebreide informatie geven over de gezondheid van het dier en zijn verzorging en het opstellen van een beleid met betrekking tot de handel in huisdieren. Als een handelswebsite deze maatregelen toepast nemen dierenwelzijn en de transparantie en gebruikersveiligheid van de website toe. Met behulp van de zogenoemde Beest & Bedrog Meter kan je zien hoever iedere handelswebsite is met het invoeren en toepassen van deze maatregelen (en vooral welke websites achterblijven).
 • VIER VOETERS’ oplossing is eenvoudig, maar effectief: we vragen handelswebsites om maatregelen te treffen om zo huisdieren en de nieuwe baasjes te beschermen. De belangrijkste maatregelen hebben betrekking op een verplichte identificatie en registratie van verkopers, uitgebreide informatie geven over de gezondheid van het dier en zijn verzorging en het opstellen van een beleid met betrekking tot de handel in huisdieren. Lees hier de details over onze aanbevolen maatregelen.
 • De Beest & Bedrog Meter is een ranglijst. Hierin worden de handelswebsites gerangschikt op basis van hun beleid met betrekking op de verkoop van huisdieren en de genomen maatregelen om huisdieren en de nieuwe baasjes beter te beschermen. Sommige maatregelen wegen zwaarder dan anderen, afhankelijk van de invloed op dierenwelzijn, transparantie en gebruikersveiligheid.De handelswebsites hebben de mogelijkheid om hoger op de ranglijst geplaatst te worden, dor hun beleid aan te passen en meerdere van de door VIER VOETERS voorgestelde maatregelen in te voeren. Lees hier de details over de aanbevolen maatregelen.
 • VIER VOETERS is een internationale dierenwelzijnsorganisatie met kantoren in landen verspreid over de wereld. VIER VOETERS voert in déze landen campagne, omdat we daar voldoende kennis hebben van de nationale wet- en regelgeving en handelswebsites.
 • Nee, VIER VOETERS beschuldigt de handelswebsites niet van dierenmishandeling of illegale activiteiten. Er zijn helaas fokkers en handelaren die misbruik maken van de dienst die geleverd wordt door deze websites. VIER VOETERS heeft echter kritiek op het gebrek aan beleid en de naleving hiervan, zodat gewetenloze handelaren hun misleidende advertenties ongestoord kunnen plaatsen.
 • Met de Beest & Bedrog Meter is eenvoudig te zien welke handelswebsites niet tot nauwelijks iets doen om huisdieren en hun toekomstige baasjes te beschermen tegen de misstanden achter de handel in huisdieren. De komende weken zal VIER VOETERS zich richten op deze achterblijvers. Het is essentieel dat alle handelswebsites erkennen dat zij een belangrijke rol spellen in de handel van huisdieren en dat zij hierin hun verantwoordelijkheid nemen om huisdieren en hun toekomstige baasjes beter te beschermen.
 • In de afgelopen tien jaar is de manier waarop huisdieren verkocht worden erg veranderd. Net als bij schoenen, vakanties en wasmachines, worden huisdieren steeds vaker gezocht en gekocht via internet. Handelswebsites zoals Marktplaats hebben hierin een faciliterende rol en verbinden fokkers en handelaren met de nieuwe baasjes. Echter op dit moment kunnen dubieuze fokkers en handelaren ongecontroleerd gebruik maken van de handelswebsites. VIER VOETERS vraagt handelswebsites maatregelen door te voeren om zo huisdieren en hun toekomstige baasjes te beschermen en om verantwoorde handel in huisdieren te ondersteunen. Als dit goed wordt geregeld dan verbindt de handelswebsite betrouwbare fokkers met de nieuwe baasjes op een nationaal niveau. Een compleet verbod op de handel in dieren zou er voor zorgen dat huisdieren minder zichtbaar verhandeld zullen worden. Hierdoor zou het nog moeilijker worden om de handel in huisdieren te controleren en reguleren. VIER VOETERS kiest daarom voor een pragmatische aanpak en stelt een pakket van maatregelen voor om zowel huisdieren als hun toekomstige baasjes te beschermen. Als deze maatregelen worden ingevoerd en toegepast zal dit helpen bij de verantwoorde koop en verkoop van huisdieren via handelswebsites.
 • VIER VOETERS is tegen de verkoop van huisdieren via Facebook of andere sociale netwerken en besloten forums; daar zijn ze immers niet voor bedoeld. Door de structuur is het onmogelijk om dierenwelzijn te garanderen bij sociale netwerken en in het bijzonder besloten forums omdat de toegang beperkt is en de handel niet gecontroleerd kan worden.
 • Je kunt de Beest & Bedrog campagne op meerdere manier ondersteunen:

  Teken de petitie – Hoe meer handtekeningen we hebben, hoe meer druk VIER VOETERS kan uitoefenen op handelswebsites die weigeren maatregelen te nemen om huisdieren en toekomstige baasjes te beschermen.

  Deel de campagne en petitie – Vertel je vrienden en familie over de problemen achter de handel in huisdieren via internet en vraag hen ook de petitie te tekenen.

  Doneer – Met jouw steun helpt VIER VOETERS dieren over de hele wereld en veranderen wij de manier waarop ze behandeld worden.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten