woensdag 22 juni 2016

Het Yulin hondenvlees-festival moet voorgoed stoppen en educatie is de enige manierwww.actasia.nl

Bekijk dit bericht in uw browser

We willen het Yulin hondenvlees-festival voorgoed stoppen –
en we geloven dat educatie de enige manier is.

Als je een jaar vooruit denkt, plant dan rijst.
Als je tien jaar vooruit denkt, plant bomen.
Als je honderd jaar vooruit  denkt, onderwijs dan de mensheid.
Chinees gezegde
Geachte donateur,

Het Yulin hondenvlees-festival begint vandaag, en u zult misschien alweer de meest afschuwelijke foto's hebben gezien. Tussen de 10.000 en 15.000* honden en katten worden jaarlijks op gruwelijke manier gedood tijdens dit festival door knuppelen, levend koken of verbranden. Dit schokkende evenement staat nu in de schijnwerpers, maar jaarlijks eindigen tien miljoen honden op dezelfde wrede wijze in China.   
Het is een logische reactie om de honden en katten te willen redden die in hun kooitje hun lotgenoten afgeslacht zien worden. Maar we weten inmiddels dat die geredde dieren gewoon vervangen worden door andere. Het is onmogelijk voor een dierenbeschermingsorganisatie - of zelfs alle organisaties tezamen- om deze duizenden dieren te redden van hun tragisch lot. De hondenvangers wisten ons vorig jaar zelfs te vertellen dat ze "trots waren op alle aandacht" die er wereldwijd voor hun 'traditie' was, en die meer bezoekers naar het festival trokken. Ook zeiden ze goed geld te verdienen aan de dierenbeschermers die honden vrij kochten; al met al werd de vraag alleen maar groter! Er is een andere benadering nodig om deze ellende te stoppen.

Bij ACTAsia zijn we er van overtuigd dat educatie de enige weg is tot een duurzame verandering. Alleen als de bevolking in China zelf met meer empathie en respect naar dieren kijkt en wreedheid afkeurt, zullen praktijken als het hondenvlees-festival stoppen.
 
 
Ons werk richt zich op een gedragsverandering door het beinvloeden van de manier waarop mensen over dieren denken. 
ACTAsia’s educatie programma staat aan de basis van dierenwelzijn. Dit is (helaas!) de weg van de lange adem, maar ook de meest duurzame. Daarom richten wij ons op scholen, op onderwijs en op de jeugd in China. En daarvan merken we constant de positieve resultaten –
  • door wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van het project in samenwerking met universiteit van New York,
  • via de leraren en trainers die zich aansluiten bij het programma en humane educatie onderwijzen,
  • van de Chinese overheidsinstanties die ons werk ondersteunen en willen uitbreiden en bovendien 
  • bij de kinderen die deelnemen aan het lesprogramma!  
Verandering vindt al plaats. Kinderen die nu opgroeien met mededogen, worden volwassenen die zelf wreedheid aan de kaak stellen en bestrijden. U kunt deel uitmaken van die verandering. 

Voor slechts €7 geeft u een Chinese onderwijzer de middelen en motivatie om compassie in de klas te brengen. 
Hartelijk dank voor uw hulp dusver, en hopelijk blijft u ons steunen in onze aanpak voor het stoppen van het Yulin hondenvlees-festival en andere misstanden met dieren in China.
 
Vriendelijke groet,

Nel van Amerongen-Broers
Bestuurslid en vrijwilliger ACTAsia
 
 
 
Doneer nu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten