woensdag 15 juni 2016

Dierenbeul beschilderde witte stadsduif met kleuren van de regenboog


AMSTERDAM Het ziet er misschien wel vrolijk uit, maar dat maakt het niet minder dierenmishandeling: het beschilderen van duiven. Dierenopvang De Toevlucht in Amsterdam-Zuidoost kreeg laatst een witte duif die in bonte kleuren beschilderd was binnen.
  
En dat is gewoon dierenmishandeling, vindt De Toevlucht, dat foto's van de beschilderde duif op Facebook plaatste. "Een duif hoort gewoon wit te zijn, en deze zit vol met verf. Zo'n beest hoort gewoon te vliegen, wil dat niet en krijgt de wil van iemand anders opgelegd", aldus een medewerker van De Toevlucht. "We gaan nu kijken wat voor verf het is. We willen het eraf hebben."
Veel mensen zijn het met de dierenopvang eens, blijkt uit de reacties op de foto's. "Want dieren zijn van zichzelf al niet mooi, wat erg!", merkt iemand enigszins sarcastisch op. "Te triest voor woorden", vindt een ander.

"Dat is bedacht door zo'n imbeciel die denkt 'leuk, duiven met verschillende kleurtjes op een rij'. Nou, Amsterdam is geen sprookjesbos met gekleurde dieren", aldus De Toevlucht. "Als je van kleurtjes houdt, smeer dan je eigen kop ermee in en ga de straat op. Dan heb je bekijks, dan heb je aandacht."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten