dinsdag 28 februari 2017

Laatste 2 overlevende dieren uit Mosul Zoo in Irak krijgen etenNoodhulp Irak

VIER VOETERS geeft de laatste overlevende dieren hoop

Een reddingsteam van VIER VOETERS is aanwezig in Irak om de laatste overlevende dieren, een leeuw en een beer, van de Mosul Zoo eerste hulp te verlenen. De afgelopen drie maanden was de plek van de dierentuin de frontlinie van oorlog tussen IS en het Iraakse leger.
Bijna de complete dierentuin was verwoest en bijna alle dieren, waaronder een leeuwin en apen, zijn gedood tijdens de oorlog of gestorven door uithongering.

De laatste overlevende leeuw van de Mosul Zoo
© VIER VOETERS

In zeer slechte conditie...

Dr. Amir Khalis, een dierenarts van VIER VOETERS en tevens projectleider van de Mosul Zoo missie, is op dinsdag 22 februari de verwoeste stad Mosul ingereden. Hij trof de dierentuin en de laatste twee overlevende dieren, een beer en een leeuw, in verschrikkelijke conditie aan.

Hoewel de dieren nog in leven zijn, hebben ze beide te kampen met ziektes door ondervoeding en het ontbreken van medische zorg. Ze hebben beide een zeer slecht gebit en alsof dat nog niet genoeg is, heeft de beer longontsteking en de leeuw heeft gewrichtsproblemen.

Het team van Dr. Amir Khalil verleent samen met lokale vrijwilligers eerste hulp. De dieren worden gevoed en krijgen medische zorg en de verblijven zijn schoongemaakt.

Dr. Amir Khalil verleent eerste hulp
© VIER VOETERS

Help mee

Het voer wordt gegeven met hulp van lokale vrijwilligers. Hoewel de gezondheid van de dieren nog steeds niet goed te noemen is, hopen we dat hun conditie met behulp van de medische zorg en de juiste voeding zal herstellen.

Momenteel zijn we aan het kijken wat we verder voor deze dieren kunnen betekenen. De Mosul Zoo ligt in een gevaarlijk gebied welke moeilijk binnen te komen is. Daarnaast is de dierentuin van een privé-eigenaar en hebben we geen permissie om de dieren zomaar in beslag te nemen.
Uiteraard blijven we ons best doen, voor de dieren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten