zondag 5 februari 2017

Rada redt in Bosnië altijd heel veel honden.Brand verwoestte echter nu haar halve huis.
Dit is wat er overbleef van het huisje van Rada, die nu geen honden meer kan opvangen.

Het zal een enorme en dure klus worden, om dit allemaal weer te repareren.
Wij zetten ons, samen met jullie, altijd graag in om zoveel mogelijk dieren te helpen.
Maar natuurlijk zijn wij daarbij altijd afhankelijk van mensen die het eigenlijke hulpwerk verrichten.
Wij bewonderen hun enorme passie en inzet en zijn hun daarvoor erg dankbaar. Want hun zorgen en problemen zijn groot. Helaas ondervinden zij vaak tegenslag op tegenslag.
Dit keer gaan wij vragen om één van hen te helpen: Rada, een jonge vrouw die altijd veel dieren redt. Zonder onze hulp kan zij niet verder met de noodzakelijke opvang van tientallen honden. En dat midden in een horrorwinter.

Bosnië is een land waar de meeste mensen zich totaal niet bekommeren om dieren in nood. Regelmatig worden weerloze honden met veel buitensporig geweld benaderd en het dierenleed is nauwelijks te overzien.
Maar gelukkig leven er ook nog lieve mensen in Bosnië, bewonderenswaardige dierenvrienden die zich al dit leed enorm aantrekken en zich met hart en ziel willen inzetten voor met name de arme zwerfdieren.
Met veel passie proberen zij om verstoten en gewonde dieren te redden en te voorzien van voedsel, water en een veilig onderdak. Ze lopen daarbij regelmatig het risico om zelf ook door hondenhaters te worden aangevallen.

Rada en Bojan willen heel graag zo snel mogelijk weer dieren die het extreem moeilijk hebben, weer gaan opvangen. Deze hulpactie is daarvoor heel belangrijk!

Een van deze Bosnische engelen is Rada, een jonge dame die met veel liefde noodlijdende honden opvangt die nergens anders meer terecht kunnen. Zij werkt hiervoor samen met Bojan, die ook een enorm groot dierenhart heeft.
Naast zijn drukke baan is Bojan dagelijks te vinden in het gemeenteasiel Prnjavor Shelter, om veel honden daar te verzorgen, die anders vaak gewoon van honger en dorst sterven.
Regelmatig haalt hij de meest erbarmelijke dieren uit dat asiel en zij kregen dan een welkom onderdak bij Rada. Tot die vreselijke dag net voor de kerst, toen er een brand uitbrak in Rada's huis waardoor het dak compleet werd verwoest.
Dankzij een dappere reddingsactie van Bojan, zijn er gelukkig geen dieren omgekomen bij de brand. Zo’n 30 honden zaten in het huis en in een bijgebouwtje. Maar door de brand en het blussen is veel schade ontstaan en Rada's huis is totaal onbewoonbaar verklaard.
Zoals de meeste mensen in Bosnië kan Rada geen aanspraak maken op een verzekering en er is absoluut geen geld om het huis weer op te bouwen.
Haar laatste geld is opgegaan aan het isoleren van de reeds aanwezige dierenverblijven, na klachten van boze omwonenden over het sporadisch blaffen van de honden.
Wij willen nu graag Rada gaan ondersteunen bij het opbouwen van haar huis. Nadat zij haar leven lang al ontelbare dieren hielp, verdient zij het om nu ook zelf geholpen te worden. Maar om te zorgen dat de meest hulpbehoevende honden uit de Prnjavor Shelter verhuisd kunnen worden naar een veel beter onderkomen.
Rada en Bojan, beiden mensen van goud, verdienen absoluut onze hulp. Zodat zij door kunnen gaan met het helpen van dieren.
En dit is het laatste nieuws dat we kregen van onze geweldige contactpersoon Sandra Jensen:

“Some days after the fire someone robbed Rada’s home and stole the entire food for the family that was stocked in the freezer for the winter period. They stole some of her carpentry tools as well and that stuff is expensive. I saw her devastated and I just snapped. I just couldn't do anything anymore. I was sitting in my jacket last night until 23:00. I just can't do anything.”

Wat een tragedie! Of het allemaal al niet erg genoeg werd er dus na de brand bij Rada ook nog ingebroken en daarbij werden haar laatste kostbare spullen gestolen.
Zij en Bojan, die letterlijk zijn leven op het spel zette, om alle dieren te redden uit het brandende huis zitten er helemaal doorheen.... Want zij willen zo ontzettend graag weer dieren die het ook heel moeilijk hebben zo snel mogelijk weer gaan helpen. Daar leven ze voor!


Hoe de brand is ontstaan is niet meer na te gaan. Maar niets kan worden uitgesloten..
...

Waar moet je aan beginnen, als je dit aantreft in je huis?


Geld om het door anderen te laten repareren, hebben ze niet....

Van het dak is weinig overgebleven....

We voelen zóóo met hen mee.... Kunnen we iets voor hen en de dieren gaan betekenen? Doneer dan alsjeblieft voor deze 85e Hulpactie van de Maand. Uit de grond van ons hart, alvast heel veel dank!
Ons bankrekening nummer is:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Hulpactie 85'

Of doneer via onderstaande knoppen:

 

Streefbedrag: 1.500 euro – Huidige stand: 0

Dit bedrag wordt elke week aangepast.

Laatste nieuws en Dank-je-wel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten