Translate

donderdag 2 februari 2017

Op de Chinese muur worden roofvogels vrijgelaten na uitgebreide veterinaire zorg ( Mooie video )



Het Beijing Raptor Rescue Center (BRRC) in China werd in 2001 opgericht voor de opvang en rehabilitatie van roofvogels. Roofvogels zijn beschermd onder de Chinese wet en worden bedreigd door factoren als verlies van leefgebied en de illegale handel. In het 16-jarige bestaan van het BRRC hebben de medewerkers al meer dan 4.000 roofvogels gered - meer dan 30 verschillende soorten haviken, adelaars, uilen en gieren.

Ruim 55% van de roofvogels die tot nu toe in het BRRC zijn opgevangen, is gerehabiliteerd en terug in het wild uitgezet. Eén daarvan was een ransuil. Toen de vogel werd binnengebracht, zat hij onder de littekens en kon hij nauwelijks vliegen. Hij bleef in het BRRC tot hij van zijn verwondingen was hersteld en zijn vrijheid weer tegemoet kon vliegen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn roofvogels geen huisdieren en zijn ze niet geschikt om thuis te houden. Roofvogels grootbrengen aan een riem in een kooi brengt ze ernstige schade toe en ontneemt ze de kans om ooit weer een leven in het wild te leiden.
Het BRRC zorgt er niet alleen voor dat de roofvogels de best mogelijke zorg en rehabilitatie krijgen, maar heeft ook een positieve invloed op het overheidsbeleid. Daarnaast draagt het ook bij aan een beter bewustzijn bij het publiek over natuurbescherming.
GoPro for a Cause zal donaties die tot 28 februari 2017 aan het BRRC worden gedaan verdubbelen.  https://gopro.com/goproforacause 
--GGG   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten