dinsdag 31 januari 2017

Schapen geslagen, gestompt, gewond, bij het scheren voor de wolindustrie ( video )Bron :www.peta.nl

GOED NIEUWS VOOR DIERENGOED NIEUWS VOOR DIEREN

Beste Erna,
Ik hoop dat u deze e-mail goed hebt ontvangen. Dankzij uw vrijgevigheid en die van andere betrokken PETA-supporters, was 2016 een jaar vol enorme vooruitgang voor dieren. In december was er een belangrijke overwinning die mogelijk is gemaakt door zorgzame mensen zoals u:
De wolindustrie doet erg haar best om mensen te laten geloven dat het produceren van wol onschadelijk is voor dieren, maar zoals onthullingen door PETA en onze internationale zusterorganisaties alsmaar weer laten zien, is het allesbehalve humaan. Een PETA-exposé van de Australische en Amerikaanse wolindustrie onthulde dat schapenscheerders schapen schopten en op hen stampten, hen in het gezicht sloegen en in hun hoofd en ogen staken. Er waren scheerders te zien die op het hoofd, nek, borst en poten van dieren stonden en knielden, en op een ruwe manier de bloedige, gapende wonden dichtstikten die ze met hun scheerscharen veroorzaakt hadden.
's Werelds grootste exporteur van wol is Australië – en voor de allereerste keer ooit, waar dan ook, heeft een schapenscheerder daar schuldig gepleit aan dierenmishandeling. Vijf anderen zullen dit jaar in de rechtbank verschijnen voor soortgelijke misdrijven. Deze aanklachten zijn een direct gevolg van een doeltreffend PETA US onderzoek dat videobewijs heeft geproduceerd van 235 afzonderlijke incidenten – in één Australische staat – van vermoedelijke mishandeling in scheerschuren, en meer dan 40 pagina's aan formele juridische klachten heeft gegenereerd.
Vanaf de allereerste strafrechtelijke veroordeling van een dierproefonderzoeker voor dierenmishandeling en de allereerste politie-inval in een veefabriek tot deze baanbrekende aanklachten in Australië, veel van de meest belangrijke mijlpalen in de dierenrechtenbeweging worden gedreven door de steun van meelevende mensen zoals u over de hele wereld.
Bedankt dat u ons werk versterkt en dat u de enorme vooruitgang voor dieren mogelijk maakt.
Met vriendelijke groet,
Ingrid Newkirk

Ingrid E. Newkirk
Oprichter

supporter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten