vrijdag 20 januari 2017

Stop de bloed boerderijen van zwangere paarden met een Europees verbod ( petitie )Kabinet wil paardenmiddel uit bloedboerderijen nu ook weren
bloedboerderijen

Staatssecretaris Martijn van Dam gaat zich inzetten voor een Europees verbod op de import van bloed van zwangere paarden. Dat heeft hij toegezegd naar aanleiding van vragen van Kamerlid Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren). 

Op zogenaamde bloedboerderijen in Argentinië en Uruguay worden merries voortdurend zwanger gemaakt voor het verkrijgen van het vruchtbaarheidshormoon PMSG. Van de drachtige dieren wordt vervolgens grote hoeveelheden bloed afgetapt. Hierdoor verzwakken en vermageren deze paarden ernstig. De veulens worden voortijdig geaborteerd of in de baarmoeder doorgeknipt.
Het vruchtbaarheidshormoon dat op deze manier gewonnen wordt, is bestemd voor de Europese bio-industrie. Vooral de Nederlandse en Duitse veesector maken gebruik van dit middel om de productie te verhogen.

Esther Ouwehand: “De paarden op deze bloedboerderijen worden letterlijk leeggezogen en stelselmatig mishandeld. Het lijkt wel een slechte horrorfilm. Zowel de productie als de import van PMSG moeten daarom verboden worden om deze onmenselijke mishandeling van paarden tegen te gaan.”

Een voorstel van de Partij voor de Dieren om PMSG te verbieden in Europa werd vorig jaar al met een meerderheid aangenomen in het Europees parlement. Het verbod kan echter pas ingaan als een meerderheid van de EU-landen en de Europese Commissie hiermee instemt. Nu heeft staatssecretaris Van Dam in reactie op vragen van Kamerlid Esther Ouwehand toegezegd zich in Brussel sterk maken om het verbod mogelijk te maken.
De Partij voor de Dieren stond vandaag niet alleen in haar verzoek. In slechts een week ondertekenden ruim 1,5 miljoen Europese burgers de .petitie.


Bron:http://www.duurzaamnieuws.nl/kabinet-wil-paardenmiddel-uit-bloedboerderijen-nu-ook-weren/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten