Translate

donderdag 19 januari 2017

Kantje boord: In de eerste 2 weken van 2017 zijn 9 extreem magere honden in beslag genomen



Zorgen om veel extreem magere honden

       
Inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) maakten in de eerste twee weken van het nieuwe jaar melding van maar liefst negen extreem magere honden. Deze dieren zijn duidelijk al langere tijd in een zeer slechte conditie geweest. "Je vraagt je af waarom er niet eerder melding van is gedaan", merkt een verontruste inspecteur op, "iemand moet dit toch zijn opgevallen?!". De Inspectiedienst roept mensen op om alert te zijn en niet te lang te wachten met melden via landelijk meldpunt 144.




Ook afgelopen weekend en maandag was het helaas weer raak. Zaterdag trof de dierenpolitie een zeer magere hond in Rotterdam. In samenwerking met de LID en RVO.nl is de hond onder spoedbestuursdwang naar een dierenarts gebracht. Het dier is opgenomen om aan te sterken. Maandag werd één van onze inspecteurs ingeschakeld door de politie Tilburg. Ze hadden in een woning een extreem magere hond aangetroffen. Ook hier is samen met RVO.nl actie ondernomen. De hond is in bewaring genomen en naar een dierenarts gebracht. Het dier bleek nog maar 19,5 kilo te wegen, terwijl 45 kilo normaal is voor dit type hond. Ook deze hond wordt behandeld om weer op gewicht te komen. Er is goede hoop dat dankzij het ingrijpen beide honden het gaan redden, maar het is kantje boord


Meld dierenleed bij 144

In de bovengenoemde gevallen gaat het om extreem magere honden. Deze dieren zijn al langere tijd mager tot zeer mager, dit moet goed zichtbaar zijn geweest. De Inspectiedienst roept mensen dan ook op om bij het zien van verontrustend magere honden niet af te wachten, maar melding te doen bij het landelijk meldpunt 144. Van hieruit kan de juiste instantie worden ingeschakeld, zoals de (dieren)politie, LID of een preventiemedewerker van de Dierenbescherming.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten