Translate

vrijdag 20 oktober 2017

23 honden bij broodfokker in beslag genomen ( 2 video's )



Malafide hondenhandelaar aangepakt


In het televisieprogramma Tijd voor Max op NPO 1 zag je onlangs schrijnende beelden van inspecteur Ed van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). In september haalde hij 23 honden weg bij een vermeende hondenhandelaar.

Onaangekondigd bezoek

De LID en politie kwamen de dieren op het spoor na meldingen bij het landelijk meldpunt 144 en de wijkagent. Inspecteur Ed ging onaangekondigd langs op het adres en legde alles vast op video.


"Hoe kan je zo je dieren houden? Deze honden en pups beginnen al met een achterstand door onkunde van een mens. Jezelf verrijken zonder naar de intrinsieke waarde van het dier te kijken...in- en intriest!", aldus onze inspecteur.

23 honden weggehaald

De verblijven van de honden waren donker, vuil, nat en in sommige gevallen te klein. Na onderzoek door een dierenarts bleken alle dieren onder de vlooien en luizen te zitten. Op basis van deze bevindingen gaf RVO, de overheidsinstelling die onder andere toeziet op naleving van de Wet dieren, opdracht om 23 honden meteen in bewaring te nemen.


Maatregelen, kosten en verantwoording

De hondenhandelaar krijgt zijn dieren niet terug. De 23 honden en pups die in beslag zijn genomen, zullen worden herplaatst. Dat liet RVO op vrijdag 22 september weten. Verder komen de kosten voor de verzorging en opvang van de meegenomen dieren voor rekening van de eigenaar en zal hij zich na afronding van het onderzoek voor de rechter moeten verantwoorden.

2 opmerkingen:

  1. Uitstekende actie!!
    -
    Het gaat er nu om deze hondenhandelaar zodanig aan te pakken dat hij nooit meer dit soort bezigheden kan doen. Dat is aan de Nederlandse rechter en daarom heb ik er een hard hoofd in.
    En er zijn er helaas nog een betrekkelijk groot aantal van dit soort handelaren in Nederland. Dus, ga vooral door.
    -
    Het wordt nu echt tijd dat de overheid een afdoende beleid gaat invoeren omtrent het fokken en houden van dieren.
    Een "hondeneigenaarsbewijs" en "hondenfokvergunning" net zoals een "rijbewijs" is geen overbodige luxe.
    -
    -

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je reactie. Ik zet vraagtekens bij het nieuwe beleid van de Dierenbescherming. Deze inspecteur zegt zelf dat hij al eerder deze broodfokker bezocht. Vroeger namen ze de verwaarloosde dieren meteen mee. Nu krijgt zo'n dierenbeul een tweede kans. Naar mijn mening een slecht beleid.

    BeantwoordenVerwijderen