Translate

zondag 22 oktober 2017

Video : uit het wild gerukt, in een vuilniszak gestopt en verkocht voor 11 euro aan de toeristenindustrie


Uit het wild gerukt en verkocht als foto-attribuut
worldanimalprotection.nl

Luiaard undercoverbeelden



Undercoverbeelden uit Inquitos, Peru, tonen hoe een luiaard zich angstig vastklemt aan een boom die wordt gekapt. Het dier valt met de boom naar beneden en wordt meegenomen om te worden verkocht als foto-attribuut in de toeristenindustrie. Dit moet stoppen!

Uit het wild gehaald en verkocht
Op de beelden is te zien hoe het dier zo'n 30 meter met de gekapte boom naar beneden valt. Wonderbaarlijk genoeg overleeft hij het, en wordt ruw uit de takken van de gevallen boom geplukt en in een vuilniszak gestopt door twee mannen. Ze draaien de vuilniszak dicht en nemen de luiaard mee om te verkopen op een nabijgelegen markt. Het dier wordt voor slechts €11 verkocht om te worden ingezet in de toeristenindustrie.

De beelden van de cameraman, die een dag in het leven van de betrokken houthakkers filmde, hebben we overgedragen aan de autoriteiten met het harde verzoek de wetgeving te handhaven. Hopelijk zullen er zo meer stropers worden gepakt en worden de wilde dieren in beslag genomen. Deze dieren moeten naar een goede opvangplek en terug worden gezet in het wild als dat mogelijk is.

Slechts één van velen; dit moet stoppen!
We schatten dat 80% van de Peruviaanse houtbedrijven illegaal bomen kapt. De wilde dieren, zoals luiaards, die in deze bomen verblijven, worden vervolgens verkocht voor een extra zakcentje. Vaak komen deze dieren in de toeristenindustrie terecht als foto-attribuut. Lees hier meer over ons onderzoek naar de uitbuiting van wilde dieren in de Amazone voor selfies. Samen met jou overtuigen we de reisindustrie, overheden en eigenaren van wrede attracties dat mensen níet willen dat wilde dieren lijden voor toeristisch vermaak.





Onderteken de actie



Met vriendelijke groet,


www.worldanimalprotection.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten