Translate

maandag 16 oktober 2017

 Onthuld: Struisvogeljongen afgeslacht voor 'luxueuze' tassen ( video )



Op camera werd vastgelegd hoe werknemers struisvogels in het gezicht sloegen tijdens het transport, en toen struisvogels over een ingestorte kuddegenoot struikelden voor het slachthuis, grapte een bedrijfsmanager: "Ik zal de dierenwelzijnsopzichter maar eens gaan bellen".

Deze slachthuizen leveren struisvogelhuiden aan Hermès, Prada, Louis Vuitton en andere bekende modehuizen. Veren, waarvan sommige uit de huid van de struisvogels worden gerukt terwijl ze nog volledig bij bewustzijn zijn, worden vaak verkocht om gebruikt te worden in kostuums voor de Moulin Rouge en festivals als het Braziliaanse carnaval in Rio, in plumeaus, boa's en accessoires. Struisvogelvlees wordt overal in Zuid-Afrika verkocht en wordt voornamelijk geëxporteerd naar Europa.

Zuid-Afrika: de struisvogel-slachtende hoofdstad van de wereld

 


De West-Kaap van Zuid-Afrika is de thuishaven van de grootste struisvogel-slachtende bedrijven in de wereld, die 'luxueuze' struisvogelhuiden leveren aan Hermès en andere bekende modehuizen.
PETA US onderzoekers zagen hoe jonge vogels bij elkaar gepropt werden in open dak-voertuigen voor de angstaanjagende reis naar de slacht. Zodra ze het slachthuis bereiken, worden ze door werknemers met geweld bedwongen, elektrisch verdoofd en wordt hen de keel doorgesneden. Even later worden de veren van de nog steeds warme lichamen van de vogels getrokken, en worden ze gevild en ontleed.

 
De intelligente struisvogel: verre van 'textiel'

 

Hoewel struisvogels meer dan 40 jaar oud kunnen worden, worden gefokte struisvogels gedood wanneer ze slechts 1 jaar oud zijn. En terwijl jonge struisvogels tot wel drie jaar bij hun ouders blijven, zullen struisvogels die opgroeien in fokkerijen hun ouders zelfs nooit ontmoeten.
In het wild delen deze intelligente vogels ouderlijke verantwoordelijkheden – de gecamoufleerde moeder zorgt voor de eieren gedurende de dag en de vader, met de zwarte veren, neemt de nachtdienst. Een fokkerijmanager vertelde de PETA US onderzoekers hoe struisvogels elkaar frisse wind toewaaien op hete dagen en benadrukte: "Ik heb veel respect voor struisvogels".

 
Verzoek Hermès en Prada om exotische huiden te dumpen

Sluit u bij ons aan en verzoek Hermès en Prada met klem om struisvogels en andere exotische huiden uit haar collecties te verwijderen, en kies altijd voor veganistische mode.

http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=48052  PETITIE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten