maandag 29 januari 2018

Cow funding actie om koe Hermien een rustige oude dag te bezorgen in koeienrusthuis Friesland


 
 
Groepen

 

 
 
 

 
 
Burgerinitiatief & Petities - Dierenwelzijn & Dierenbescherming
 
 
Aankondiging in Burgerinitiatief & Petities - Dierenwelzijn & Dierenbescherming
 
 

 
 
Cowfunding om van het slachthuis ontsnapte koe Hermien vrij te kopen.
 
 
Donald van Doesburg Oosterbaan 1
Webmaster at Linked Dierenwelzijn Nederland - Animal Welfare


 
 
.
De Partij voor de Dieren start een crowdfundingsactie om koe Hermien te redden van de slacht. De koe wist te ontsnappen net voordat ze naar de slachter zou gaan en blijft in de bossen van Lettele nu al weken uit handen van jagers, agenten, dierenartsen en boeren. De jacht op het dier houdt echter aan. De Partij voor de Dieren wil Hermien vrijkopen en een rustige oude dag bezorgen in koeienrusthuis de Leemweg in Friesland.

https://www.koeienrusthuis.nl/

Esther Ouwehand: “Hermien vecht voor haar leven en wij gaan haar daarbij helpen. Ze herinnert ons allemaal aan een belangrijke les: geen enkel dier wil naar de slacht.”

Koe Hermien ging ervandoor toen ze op transport werd gezet voor de slacht. Sindsdien verblijft ze al meer dan zes weken in de bossen terwijl ze wordt opgejaagd. Verscheidene pogingen om het dier te verdoven zijn mislukt. Inmiddels heeft een jager koe Hermien proberen af te schieten. Er zijn plannen om volgende week de pogingen om het dier te vangen, dood of levend, te hervatten.

Eerdere crowdfundingsacties van de Partij voor de Dieren waren een groot succes. Zo kocht de partij in 2006 stier Bikkel vrij die na een kort leven op een kinderboerderij werd afgedankt aan een kalvermesterij. Ook koe Sjoerdje wist de partij te redden van een wisse dood nadat ze was ontsnapt op weg naar het slachthuis.


Donaties

Iedereen kan helpen door te doneren aan NL 33 TRIO 0212176080 t.n.v. Partij voor de Dieren onder vermelding van #HelpHermien. Het geld zal worden gebruikt om Hermien vrij te kopen en te zorgen voor een levensloopregeling in het koeienrusthuis dat volledig afhankelijk is van donaties.
 
 

1 opmerking:

 1. Jan Dijkstra DE ONTSNAPTE KOE “HERMIEN”:
  Ons land staat op z’n kop. Iedereen heeft het over de ontsnapte koe Hermien. Voor- en tegenstanders “rollen figuurlijk over elkaar heen”. Er is zelfs een crowdfunding actie gestart om Hermien voor de slager te redden.
  Vannacht om 01:30u kreeg ik nog vragen hoe IK de koe zou vangen. Vanmorgen belde in aller vroegte al een journalist met de vraag hoe ik als koeienfluisteraar het dier zou “overmeesteren”.
  Voor de journalist had ik al direct slecht nieuws.
  Ik ben GEEN KOEIENFLUISTERAAR. Koeien praten namelijk niet tegen elkaar, waarom zou ik er dan tegen gaan fluisteren.
  Mijn methode is de Low Stress Stockmanship methode. Om die te kunnen toepassen moet je eerst weten en ervaren hoe kuddedieren (in dit geval koeien), functioneren en acteren. Dat breng ik de mensen in theorie en in de praktijk bij. In nuchtere begrijpelijke taal, en zonder gefluister.
  Terug naar “Hermien” de ontsnapte koe. Deze koe is een Limousin koe. Dit oorspronkelijk uit Frankrijk stammend (vlees)ras reageert qua gedrag anders dan de meeste runderrassen. Het kudde effect is bij Limousins veel groter en ze zijn doorgaans meer wantrouwend tegenover mensen. Dat is niet zo gek, want de meeste rundveehouders zijn ook wantrouwend inzake omgang met Limousin dieren. (Volledig onterecht naar mijn mening).
  Koeien zijn vlucht- en kuddedieren. En net daar ligt de sleutel om Hermien te vangen. Uit de diverse beelden en video’s die ik heb gezien, maak ik op dat het dier helemaal niet zo mensenschuw is als wordt aangenomen. Hermien zoekt proactief andere runderen (in een schuur) op om te eten. Beter kun je het echt niet hebben. Ze is onzeker in de bosrijke (en voor haar vreemde) omgeving, en wil zich daardoor aansluiten bij de groep waar ze zich veiliger voelt. Volledig natuurlijk gedrag noem ik dat.
  Daarom ligt de oplossing in het aanwakkeren van het kudde instinct en de drang naar voedsel bij Hermien. Zet enkele (3 of 4) makkelijk hanteerbare koeien in een grote vangkooi met daarin smakelijk ruwvoer (hooi of kuilvoer). Indien de vangkooi qua Lay-out goed is opgesteld, zal Hermien er heel gemakkelijk in gaan om zich rustig bij de groep aan te sluiten. Geen enkel probleem.
  Dit kan zonder koeienfluisteraar, geweer, verdoving, stokslagen, roepen etc. Maar gewoon volgens de Low Stress Stockmanship methode. De methode met als uitgangspunt: wederzijds respect en -vertrouwen tussen mens en dier. Dit alles met nuchter boerenverstand.
  Van de praktijk, voor de praktijk!
  Conclusie Van deze wetenschappelijke uitleg in een Samenvatting;;
  Sorry de allergrootste onzin om een niet productief fosfaat scheitende Hermien koe te redden, terwijl er maatschappelijk niets word ondernomen voor de 140.000 gezonde productie koeien die te veel fosfaat scheiten.
  En waar heel Nederland kaas en toetjes van eet. ..
  En er is VOORAL GEEN actie gevoerd voor de boeren met echt serieuze zeldzame koeienrassen, die moeizaam een foklijn hebben opgezet.
  Gooi deze koe, met van natura een ras met nog verwilderde eigenschappen (vandaar logische moeilijk te vangen) in de Oostvaarders Plassen waar de rest van de dieren ook de honger crepeert zonder dat men in aktie komt.
  Dit is PURE GOEDKOPE SIMPELE EMOTIE om één koe en lekker goedkoop aandacht voor de dieractivisten om reddend van de bio( Consumptie) industrie te redden. Zonde het is gewoon lekker vlees aan deze koe.
  Nogmaals de inhoud van het verhaal is volledig opgeklopte onzin, OM GELD EN STEMVOLK te garen. Dit is een ''wilder'' ras wat zich minder laat temmen en simpel niet in de veewagen wilde. En hier dus ABSOLUUT geen doodsgeur kon ruiken. Dezelfde veewagen brengt haar ook uit de stal naar de ver gelegen weilanden, en dan is dit ras koeien ook ontembaar en ''wild'' dus. HIER WORDT VAN DE EMOTIE gebruik gemaakt. Stadsvolk wie dit echt gelooft. Ik gun zelfs ALLE melk koeien het eeuwige leven.
  Nu jullie aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen