vrijdag 19 januari 2018

Nieuwsbericht: Het geweldig werk van Stichting Save the Moonbears in het zonnetje ( foto's en video's )


Nieuwsbrief januari 2018   Bekijk de webversie
 
Rainbow
Een jaar na de vrijlating in de natuur van de jonge maanberin Rainbow,  na amputatie van een van haar poten, die ernstig gewond was, ziet ze er gezonder uit dan ooit. Slechts 15 seconden zicht op een lekker hapje waren voor Rainbow genoeg om haar angst goeddeels kwijt te raken!

Het jonge dier was in 2016 in het wild in een strik gevangen en daaruit door Animals Asia bevrijd, en uit het inmiddels beschermde gebied in de Chinese provincie Sichuan meegenomen naar het Animals Asia-berenreservaat in China, waar zij geopereerd werd. Na de onvermijdelijke amputatie van haar geïnfecteerde rechter-voorpoot waren deskundigen uit binnen- en buitenland het erover eens dat Rainbow teruggeplaatst moest worden in de natuur. Rainbow werd met succes losgelaten in het bergachtige gebied dat altijd haar “wereld” was geweest. Maar zonder idee welke weg ze zou volgen, zouden haar bezorgde redders er met geen mogelijkheid achter kunnen komen hoe ze zich zou redden zonder die ontbrekende poot. 
LEES MEER OVER RAINBOW
Bao Lam
Een tragedie: Een geredde maanberin stierf, juist toen voor haar een leven zonder wreedheid was begonnen. De berin, Bao Lam, die zo langdurig geleden had, werd bij wassende maan ter ruste gelegd door haar verzorgers. Haar dood was plotseling ingetreden doordat haar ademhaling het begaf.
LEES MEER OVER BAO LAM
RIVER IS ZIJN NAAM
Hij werd bevrijd uit een illegale hondenboerderij in Zuid-Korea, samen met nog 20 andere honden. Toen hij gevonden werd had hij zijn tuigje nog om.
 Hem te zien op een andere plaats dan waar hij  tevoren was........ En ook te weten: dat de dood hier uiteindelijk een kans krijgt.....Som vraag ik me af hoe het voelt: niet te weten wie je bent. Maar – in dezelfde ademhaling – uit de duisternis weggehaald en bevrijd te worden. Tweede kansen. Vrijheid. Mededogen. Hij werd gered bij de rivier, vlak bij de berg.

River is klaar om geadopteerd te worden bij de AHWF. Hij is een heel lief en vriendelijk dier, en gedraagt zich alsof hij al bij een familie hoort, alsof hij al iemand`s hond is. Om het laatste nieuws te ontvangen over hoe het verder gaat met hem en met de andere honden die samen met hem bevrijd werden, kunt U de berichten van AHWF over de honden volgen.
Animal Hope and Welness Foundation:

https://animalhopeandwellness.org/

DONEER EN HELP MEE !
Apollo
Apollo leed zware pijnen en zijn toestand leek hopeloos. Hij was een van de gelukkige dieren  die wij, afgelopen zomer, gered hebben van het Hondenvleesfestival in Yulin. En dank zij onze vrijgevige aanhangers, konden we hem ook geven wat nodig was om hem in leven te houden.

Wij verzoeken U te overwegen een donatie te doen, waarmee wij nog meer honden over zee kunnen helpen.

Juni 2017
Toen we de kooi waarin hij zat uit de vrachtwagen trokken, konden we zijn gezicht niet zien, maar in plaats daarvan kregen we zijn omvangrijke tumor in het oog. Pas toen we hem ontdeden van de verroeste stalen klem, zagen we zijn verdrietige, doffe ogen. Deze hond had alle hoop laten varen. De arme Apollo had niet alleen een enorm gezwel aan zijn onderbuik, ook was zijn rug bedekt met een groot aantal bulten. Hij had heel lang en ernstig geleden als  zwerfhond in de straten van China. De vele straathonden worden vaak door de hondenvlees-handelaren bijeengedreven en gevangen, samen met van eigenaren gestolen honden, en dan in vrachtwagens geladen. Soms worden ze in vier op elkaar gestapelde kooien gestopt en dan over eindeloos-lange afstanden vervoerd, om te eindigen op iemand`s etensbord, voor het jaarlijkse folterfeest. Goddank konden we vier  vrachtwagens tegenhouden, waardoor we meer dan 800 dieren bevrijdden, waaronder verscheidene katten en een varken.

In ons asiel zijn we beperkt in onze mogelijkheden om belangrijke ingrepen te doen, zodat we Apollo naar een echt dierenhospitaal moesten brengen, op een afstand van twee uur rijden. De dierenarts van dat hospitaal, Dr. Deng, slaagde erin de langdurige ingreep  met volledig succes te verrichten, en daardoor een definitief eind te maken aan de pijnen en de hele rampzalige toestand van Apollo.

Onder de foto:  Suki Su: Apollo is nu volledig hersteld en is nu de prachtige, vrolijke hond die hij altijd had moeten zijn.
Wilt U alstublieft een donatie doen om nog meer honden in nood te helpen?
Suki Su en Dr.Deng
Stichting Save the Moonbears
Kareldoormanlaan 11
2712 JA Zoetermeer

Website: www.moonbears.nl
Facebook: Moonbears
Bankrekening:
IBAN:NL70INGB0005759105
BIC:INGBNL2A

Ingeschreven bij KvK: 27330055

Contactpersoon:
Ciska de Hilster
E-mail: ciskadehilster@moonbears.nl
Mobile 06-42134596

Nieuwsbrief:

Inschrijven Nieuwsbrief
Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van alle nieuws?
Meld u aan voor onze nieuwsbrief!
Deze e-mail is verstuurd aan eevanderploeg@gmail.com. • Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u ciskadehilster@moonbears.nl toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten