Translate

woensdag 16 mei 2018

18 apen in proefdiercentrum hebben boorgaten in de schedel aangebracht om electroden in de hersenen te plaatsen

https://www.animalrights.nl/red-de-apen-uit-de-laboratoria   PETITIE



https://www.animalrights.nl/red-de-apen-uit-de-laboratoria
Red de apen uit de laboratoria

"We voeren deze testen uit op apen omdat ze zoveel op ons lijken," hoorde ik onlangs tijdens een gesprek met een dierproefnemer van het Herseninstituut in Amsterdam. Hij gebruikte dit argument om dierproeven op apen te rechtvaardigen. Ik had om het gesprek gevraagd omdat er op dit moment 18 apen zitten opgesloten in het proefdiercentrum.

De apen brengen hun jaren door in een beperkte ruimte die op geen enkele wijze aan hun natuurlijke behoefte voldoet. De dieren hebben open wonden op hun hoofd die zorgen voor irritatie. Er zijn namelijk boorgaten in hun schedel aangebracht om elektroden in de hersenen te plaatsen.
https://www.animalrights.nl/red-de-apen-uit-de-laboratoria
Eenmaal in het experiment worden de apen in stoelen vastgebonden. De dieren worden onderworpen aan een strikt waterregiem. De dorstige apen krijgen pas een druppel water als ze hun taken goed uitvoeren. Op deze manier worden de apen gedwongen mee te werken
Samen met een team van zeer gemotiveerde mensen voer ik al vele jaren campagne voor stopzetting van alle apenexperimenten. Maar liefst 5 laboratoria zijn gestopt met apenexperimenten en we hebben ruim 80 apen vrij gekregen.

Ik ga net zolang door totdat alle apen vrij zijn. Want dieren die zo veel op ons lijken verdienen onze bescherming, geen vreselijke experimenten!
Robert Molenaar
Robert Molenaar
Animal Rights
Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: NL 29 TRIO 0786 9390 79 t.a.v. Animal Rights

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten