vrijdag 11 mei 2018

Het onmenselijke Bosnische hondenvangbeleid heeft al aan talloze onschuldige dieren het leven gekost, het is een massa-slachting

Nieuwsbericht van:www.dierennood.nl
Onze fijne vrijwilliger Valentina van Dijk heeft al jarenlang contact met haar: Aida Pasalic is geboren en getogen in Bosnië en haar ziel is getekend door het vele schrijnende dierenleed in haar land.
Al 53 jaar lang wordt ze iedere dag geconfronteerd met ronduit hartverscheurende beelden en ’s nachts ligt ze wakker van de vele wanhopige doodskreten in de buitenwijken van de stad.

Het onmenselijke Bosnische hondenvangbeleid heeft al aan talloze onschuldige dieren het leven gekost, het is een massa-slachting waarvan het einde helaas nog lang niet in zicht lijkt te zijn.

Als kind groeide Aida op in een gezin dat juist heel veel van dieren hield. Haar eerste hondje, Belina, was hoogzwanger toen ze door Aida’s vader van de straat werd gered. Ondanks de weerstand van de mensen in de buurt, bleven haar ouders heel veel kwetsbare dieren helpen.
Iedere hond voelt bij aida meteen haar grote liefde voor dieren.

Aida helpt een weerloze zieke zwerfhond.

Aangereden hond onder narcose na een openratie aan zijn poot.

Honden worden in Bosnië vaak bewust aangereden. Voor ons hier onbegrijpelijk. Aida zorgde voor de operatie.

Deze lieve mensen zijn dan ook altijd haar grote voorbeeld  geweest.

Dierenliefde wordt in Bosnië als een misdaad beschouwd en dierenvrienden worden stelselmatig geterroriseerd en extreem gewelddadig benaderd.

De oorlog in de negentiger jaren heeft de bevolking compassieloos gemaakt en een hondenleven betekent minder dan niets in Bosnië.
Ook deze hond werd door Aida geholpen

Ook deze hond, die zwaar ziek was, werd door Aida geholpen.

De meeste volkeren lijken op het gebied van dierenwelzijn vroeg of laat nog een menselijke ontwikkeling door te maken, maar in Bosnië lijkt het of de wreedheid tegen weerloze dieren alleen maar verder toeneemt.

Een zeer alarmerende en buitensporige situatie, maar de Bosnische autoriteiten sluiten heel bewust hun ogen.

In 1999 lanceerde de Bosnische regering immers zelf een monsterlijke wet, waarmee alle honden op straat volkomen vogelvrij werden verklaard.

Aida verhuisde in 2001 met haar dochter en haar hondje Tots naar Sarajevo en daar kwam ze direct al in conflict met een sadistische hondenvangcentrale.

Zo klein en nu al gewond.

Zo klein en nu al gewond.

Bij deze zwerfhond moest zelfs een achterpoot geamputeerd worden na een roekeloze aanrijding met een auto.

Aida vecht iedere dag opnieuw tegen het grote onrecht dat zovele onschuldige dieren wordt aangedaan en haar leven bestaat nu voor een groot gedeelte uit het helpen van zwerfdieren in vaak erbarmelijke omstandigheden.

Ze heeft een vaste route in Sarajevo, waar ze iedere dag een groot aantal hongerige zwerfdieren voert en verzorgt.

En ze doet er alles aan om zoveel mogelijk honden onder te brengen op veilige schuiladressen, omdat ze weet dat de hondenvangers erop uit zijn om ze allemaal bruut van de straat te trekken.

Eenmaal gevangen zijn deze stakkers veroordeeld tot een kort en pijnlijk leven, opgesloten in het vieze donkere gemeenteasiel
Twee vrijwilligers tonen hun emoties omdat zij dit dier niet kunnen helpen.

Twee vrijwilligers tonen hun emoties omdat zij dit dier niet kunnen helpen. Zijn ogen vragen duidelijk om hulp...

Dit asiel is een regelrechte hel op aarde, waar de honden worden uitgehongerd en mishandeld, tot ze uiteindelijk van ellende bezwijken.

Aida heeft door de jaren heen al heel veel honden een alternatief onderdak kunnen bieden, maar de kosten voor deze zogenaamde pensions zijn niet meer te overzien voor haar.
Aida voert hond

Dit dier is zo bang dat het zelfs geen lekkernij van Aida wil aanpakken.

Het is iedere maand weer een strijd om genoeg geld voor voer bij elkaar te schrapen, terwijl er steeds meer honden moeten worden gered uit de wrede klauwen van de hondenvangers.

Onlangs nog heeft Aida 10 weerloze puppy’s gered uit dit afschuwelijke asiel.

Hun moeder was voor hun ogen gedood en ze waren slechts een paar weken oud toen de hondenvangers hen bloedend over de straat trokken.
Hondenvanger sleept hond over straat

Weer wordt er een zwerfhond gepakt en wreed over de straat weggesleept. Wat zijn dit voor mensen die dit blijkbaar heel normaal vinden?

Aida heeft er veel tijd en moeite voor over, om de puppy’s te helpen dit enorme trauma in hun jonge leven te verwerken.

En ze wil heel graag proberen om zoveel mogelijk honden een fijn nieuw thuis te bieden, door adopties te regelen in het buitenland. Van de hel naar het paradijs-op-aarde!

 
Bijna geen kracht meer om op te staan.

Bijna geen kracht meer om op te staan. Aida had geen geld meer om ook dit dier te gaan helpen....

Wanneer de wrede mentaliteit van de Bosnische bevolking niet snel gaat veranderen, zullen er nog heel veel onschuldige dieren afschuwelijk moeten lijden. En Aida zal dag in dag uit met hen mee lijden en hulp bieden, want zij zal nooit of te nimmer haar ogen sluiten voor een dier in nood.

Laten we haar alsjeblieft gaan helpen, zodat ze haar belangrijke werk kan blijven voortzetten. Ze heeft onze hulp zo ongelooflijk hard nodig.

Het moet verschrikkelijk zijn om iedere dag op te staan in de wetenschap dat je alleen maar hartverscheurende ellende op je pad zult vinden, vandaag, maar ook morgen en misschien nog wel jarenlang.

Valentina zal met Aida altijd contact blijven houden. Hun gesprekken als dierenvrienden monden soms uit in tranen aan beide kanten… Iedere euro die voor dit project binnen gaan komen zullen zelden zo goed terecht komen om dieren in de meest vreselijke situaties te kunnen gaan helpen.

Doneer daarom alsjeblieft gul, heel gul!
Aida omhelst hond

Aida zou nog zóóveel meer dieren willen helpen. Zullen wij met donaties dit mogelijk gaan maken?

Rechtstreekse donatie is mogelijk naar onze bankrekening:
NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. '103e Hulpactie-van-de-Maand' en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel alleen voor dit goede doel besteed zal worden. Bij ons geen aftrek voor salarissen, huisvesting en andere overbodige franje!
Of doneer via onderstaande knoppen:
 
Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten