Translate

maandag 11 januari 2021

NEWSFLASH: Charles River in Den Bosch gebruikt honden en katten in dodelijke experimenten en hebben uitbreiding aangevraagd



Stop dierproefcentrum Charles River





Een van de grootste proefdiergebruikers van het land, Charles River in Den Bosch, wil nog meer proefdieren gebruiken. Het commerciële testcentrum heeft uitbreiding aangevraagd voor twee nieuwe laboratoria. Animal Rights is woedend en dient bezwaar in bij de gemeente  Let op: ook jij kunt bezwaar indienen tegen de uitbreiding!

Charles River heeft al een vergunning om in vijf jaar tijd maar liefst 265.850 dierproeven uit te voeren op onder meer honden, katten, konijnen, ratten en minivarkens. Met de nieuwe uitbreiding komen daar nog eens 122.300 dierproeven bij. Dat is onacceptabel en niet meer van deze tijd.
Afbeelding
Dierproeven zijn kil en wreed
RED DE PROEFDIEREN
Erna, wij willen dat deze akelige testen stoppenhonden, konijnen en cavia’s krijgen hoge doseringen giftige stoffen toegediend zodat bepaald kan worden bij welke dosering overgeven, stuiptrekkingen en ernstige schade aan organen als lever, nieren en longen optreden.

Deze dierproeven geven onbetrouwbare resultaten en worden enkel uitgevoerd om te voldoen aan Europese regels die dateren uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Animal Rights eist dat deze regels worden aangepast zodat moderne technieken zoals organoids, microdosering, lab on a chip en computermodellen de standaard worden. We willen een einde aan het lijden van dieren in de kale kooien en kille operatietafels van proefdiercentra.


Met strijdvaardige groet,
Afbeelding
PS Vergeet niet zelf bezwaar te maken tegen de uitbreiding. We hebben een voorbeeldbrief opgesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten