Translate

zondag 3 januari 2021

Organisatie 'Save Giraffes Now' helpen met een grote giraffe-verhuisoperatie per boot in Kenia ( hoe verhuis je giraffen foto's )

 


BIJZONDERE GIRAFFE-VERHUIZING IN KENIA




DEEL DIT ARTIKEL
Janine de Wit
Janine
 
de Wit

Hoe verhuis je een giraffe? Nou gewoon, met een boot! Medewerkers van de Amerikaanse organisaties Save Giraffes Now helpen met een grote giraffe-verhuisoperatie in het Afrikaanse land Kenia.

Op het eiland Longicharo leven acht wilde giraffes. Door overstromingen wordt het eiland steeds kleiner en blijft er weinig ruimte over voor de langnekken. Dus moeten ze op zoek naar een nieuwe woonplek. 



Waterdicht plan

Daar hebben ze best een beetje hulp bij nodig, want giraffes zwemmen niet zomaar naar het vaste land. De reddingswerkers werkten maanden aan een waterdicht plan. Ze bouwden een speciaal vlot voor de dieren, dat door een boot door het water wordt getrokken. Met behulp van mango's worden de dieren op het vlot gelokt. De zijkanten zijn zo hoog dat ze er niet uit kunnen springen.

Eerste vrouwtje verhuisd

Het eerste vrouwtje heeft de tocht van 1,6 kilometer over het water inmiddels gemaakt. Op de foto's hieronder zie je hoe de reis ging. Het vrouwtje wacht nu in een veel groter natuurgebied op haar gevlekte vrienden, die de komende maanden verhuisd worden.


Foto Ami Vitale - Save Giraffes NowFoto Ami Vitale - Save Giraffes Now
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten