Translate

zaterdag 10 juli 2021

Australische krokodillen worden wreed afgeslacht op nieuwe Hermès boerderij met 50.000 zoutwater krokodillen voor luxe Franse Hermes tassen van $ 30.000 per tas

 Het Franse luxemerk Hermès is van plan om hun landbouw van Australische zoutwater krokodillen in het Northern Territory aanzienlijk uit te breiden, als de plannen voor een extra krokodillenfaciliteit doorgaan.


Levend gevilt voor een tas van Hermes

Het rapport schetst dat drie tot vier krokodillen voor één tas worden gedood om huiden te produceren die 'geschikt' zijn voor high-end items voor zoals Hermès-handtassen.

Ask the Federal Government to end the cruel crocodile skin trade

https://www.worldanimalprotection.org.au/take-action/crocodiles-fashion-victims?id=K2021W50ws

French luxury fashion brand Hermès is planning to open a massive new farm in the Northern Territory. If it opens, the farm will house up to 50,000 saltwater crocodiles to be slaughtered for non-essential luxury items like handbags, belts and shoes.


Hermes tas van 4 krokodillen huiden levend gevilt 

Each year, thousands of Australian crocodiles already suffer a short, crowded life before a brutal death. Three to four crocodiles are killed just to make one expensive luxury handbag for French fashion brand, Hermès. They are truly victims of fashion.

Crocodiles are wild animals who belong in the wild. All wild animals deserve to be protected from suffering and exploitation. Crocodiles deserve a life free from stress and suffering – a life that doesn’t hurt. 

Australian saltwater crocodiles are wild animals, not luxury French handbags. Act now to end this cruel crocodile skin trade.

Ons nieuwe rapport Fashion Victims stelt vast dat nog eens 50.000 Australische zoutwater krokodillen wreed kunnen worden gekweekt en gedood voor hun huid, tenzij de federale regering optreedt.


Boven op elkaar.......geen zwemwater

Australië is al goed voor 60% van de wereldwijde productie van zoutwaterkrokodilhuiden, waarvan twee derde afkomstig is uit het Northern Territory.

Het rapport schetst dat drie tot vier krokodillen worden gedood om huiden te produceren die 'geschikt' zijn voor high-end items zoals één Hermès-handtas. Deze bewuste dieren worden gekweekt in drukke, met plastic omzoomde verblijven om hun huid te beschermen tegen schade vóór een brute slachting. Krokodillen ervaren pijn en plezier en zullen in het wild ongeveer 70 jaar leven, maar in gevangenschap worden gedood op ongeveer twee tot drie jaar oud.

Ben Pearson, hoofd campagnes bij World Animal Protection, zei:

"Gekweekte krokodillen zijn wilde dieren, geen handtassen. Het zijn bewuste wezens die het verdienen om van een wild leven te genieten, niet wegkwijnen in met plastic omzoomde pennen voor de winst van Franse modehuizen. Ze verdienen het niet om de forse prijs van hun leven te betalen voor een dure handtas."

"We roepen de minister van Milieu, Sussan Ley, op om de uitbreiding van deze wrede en barbaarse industrie te stoppen door een exportvergunning voor de krokodillenboerderij in Hermès af te wijzen. Als minister van Milieu heeft ze verplichtingen om de humane behandeling van wilde dieren te bevorderen. Krokodillenteelt is precies het tegenovergestelde".n

De nieuwe boerderij van Hermès komt omdat het gebruik van exotische huiden steeds controversiëler wordt. Toonaangevende merken zoals Chanel, Victoria Beckham, Mulberry, Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood en Tommy Hilfiger hebben zich ertoe verbonden om exotische huiden en wilde dieren in hun producten te gebruiken of ervan af te stappen, en verschuiven naar humane en duurzame alternatieven.

De wereldwijde handel in wilde dieren en planten

Elke dag worden duizenden wilde dieren gepocheerd of gekweekt en verkocht in de wrede wereldwijde multi-miljard-dollar commerciële handel. We werken eraan om de manier waarop de wereld naar wilde dieren kijkt te veranderen, zodat ze niet langer worden behandeld als louter activa die moeten worden geëxploiteerd voor commercieel gewin.

Met uw voortdurende steun hebben we gelobbyd bij de wereldleiders van de G20 - waarvan Australië lid is - om een einde te maken aan de wereldwijde handel in wilde dieren en planten.

"Een uitbreiding van de krokodillen houterig zou ook een boodschap aan de internationale gemeenschap sturen dat de Australische regering de landbouw van wilde dieren en de handel in wilde dierlijke producten acceptabel vindt."

"De handel in wilde dieren is niet alleen een bron van dierenleed, maar bedreigt ook de menselijke gezondheid door omstandigheden te creëren die kunnen leiden tot toekomstige pandemieën. We moeten accepteren dat het welzijn van de mens intrinsiek verbonden is met de gezondheid van dieren en de natuurlijke wereld," voegde de heer Pearson eraan toe.

We roepen de Australische regering op om te werken aan een tijdgebonden uitfasering van deze wrede industrie. Laat je zegje doen hier. en kom op voor de iconische zoutwater krokodillen van Australië.

Bedankt voor alles wat je doet voor de meest kwetsbare dieren over de hele wereld.

Teken de petitie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten