Translate

zaterdag 24 juli 2021

Singapore sluit alle markten voor het slachten van levende kikkers en schildpadden waar dieren worden opgesloten in erbarmelijk omstandigheden, om Covid-19 te voorkomen

 Volgens rapporten bevestigde het Singapore Food Agency dat de praktijk van het verkopen en slachten van levende kikkers en schildpadden op 'wet markets' is verboden na een herziening van de behandeling van levende dieren die voor voedsel worden verkocht. De herziening en het verbod kwamen nadat de Covid-19-pandemie waarschijnlijk was ontstaan op een live vismarkt in Wuhan, China, waar het virus van een niet-menselijk dier naar een mens sprong.

VOORUITGANG VOOR DE VEILIGHEID VAN DE MENS EN NIET VOOR NIET-MENSELIJKE DIEREN: Op markten voor levende dieren worden dieren opgesloten en gedood in de nabijheid van elkaar en mensen - omstandigheden die niet alleen wreed zijn voor de dieren, maar die ook een ernstig risico op ziekteoverdracht vormen. Dit verbod kan ook tienduizenden dierenlevens besparen. Zo is Singapore sinds kort de belangrijkste importeur van levende, wild gevangen Aziatische soft shell schildpadden uit Indonesië, maar zal het door het verbod niet meer in staat zijn om ze te doden of te verkopen.

WAT IS HET VOLGENDE: Het besluit om de verkoop en slacht van alle soorten te verbieden is een grote stap in de goede richting. Hoewel het besluit van Singapore grote vooruitgang boekt, zullen we blijven pleiten voor een verbod op alle markten voor levende dieren wereldwijd. Onze petitie om de verkoop en slacht van dieren op natte markten te verbieden heeft bijna 600.000 handtekeningen bereikt, en we hebben die handtekeningen onlangs aan de Verenigde Naties geleverd in pogingen om de entiteit aan te moedigen hun invloed te gebruiken om de markten voor levende dieren te sluiten.

WAT U KUNT DOEN: Wilde dieren die gevangen en gedood worden op natte markten kunnen pijn en angst voelen in dezelfde hoedanigheid als de meer traditioneel gekweekte dieren in de Verenigde Staten, en zowel natte markten als moderne boerderijen vormen een groot risico voor de menselijke veiligheid. Veel pandemieën door de geschiedenis heen, zoals vogelgriep en varkensgriep, maakten de sprong van landbouwhuisdieren naar mensen. Het beste wat u kunt doen om zowel dieren als de volksgezondheid te helpen, is stoppen met het ondersteunen van de veehouderij door te kiezen voor plantaardige alternatieven. Er is gewoon geen reden om dieren te blijven eten, vooral met alle geweldige opties die beschikbaar zijn.

www.peta.nl   ( The peoples Ethical Treatment of Animals )



Geen opmerkingen:

Een reactie posten