Translate

zaterdag 3 juli 2021

In Zuid-Afrika woedt de ergste droogte in 100 jaar: Animal Survival International installeerde 4 zonnepompen om water te leveren bij waterputten voor honderden olifanten

 

Hoe we dieren NU
helpen: juni 2021

ShareDelen
Tweettweeten
Forwardvoorwaarts

We hebben onze naam veranderd.
Political Animal Lobby is nu Animal Survival International, met een gloednieuwe en absoluut vitale
missie.

Beste vrienden,

Voor dieren zijn dit wanhopige tijden. De gevolgen van klimaatverandering, habitatverlies, de vernietiging van mariene ecosystemen en een beschamend gebrek aan handhaving van internationale verdragen creëren een catastrofale situatie voor dieren, waardoor uitsterven een steeds grotere kans wordt voor talloze soorten. We vechten niet langer alleen voor het welzijn van dieren; We vechten voor hun voortbestaan. Om deze nieuwe realiteit weer te geven, heeft de Political Animal Lobby (PAL) zijn naam veranderd in Animal Survival International (ASI).

We verbreden onze focus om dieren beter te helpen de enorme uitdagingen te overleven waarmee ze worden geconfronteerd in een snel veranderende wereld.
ASI ondersteunt wetenschappelijk onderzoek, helpt bij de uitvoering van natuurbeschermingsprojecten en vergroot het bewustzijn rond belangrijke kwesties die van invloed zijn op ecosystemen.
We reageren onmiddellijk op crises die dieren bedreigen. We werken eraan om de machthebbers verantwoordelijk te houden voor acties die schadelijk zijn voor het milieu, door ze uit te roepen wanneer het beleid zwak is en de wetgeving niet wordt gehandhaafd. Het belangrijkste is dat we, met de hulp van onze supporters, waar mogelijk praktische hulp bieden om habitats te herstellen en veilige havens te bieden.
Als onze supporter helpt u ons het publiek bewust te maken, de feiten te verspreiden en de urgentie van actie te communiceren die nodig is om miljoenen diersoorten en de omgevingen waarvan ze afhankelijk zijn te
redden.

How we are helping animals RIGHT NOW:
June 2021

Toen we onze overstap van PAL naar ASI maakten, gingen we gewoon door met zaken doen en juni was weer een drukke maand! Van Europa tot Afrika hebben we zoveel mogelijk dieren geholpen.
We hadden het niet kunnen doen zonder onze
supporters. We zijn alle dierenliefhebbers die het mogelijk maken om dieren te helpen zeer dankbaar. Bekijk hoe uw donaties een verschil maken voor dieren wereldwijd.

Zuid-Afrika

Addo's dieren redden van de zwaarste droogte in 100 jaar


In Zuid-Afrika woedt de ergste droogte in honderd jaar nog steeds in Addo National Park, en het toont geen teken van opgeven. Tot overmaat van ramp is het regenseizoen van Addo voorbij en worden nog drogere maanden verwacht tot oktober. Honderden olifanten en duizenden andere dieren in het park moeten tot die tijd overleven. Antilopen (zoals kudu) en wrattenzwijnen zijn al gestorven van de dorst. Nogmaals, we riepen onze supporters op om ons te helpen meer water voor Addo's dieren veilig te stellen. En nogmaals, je was genereus. Dankzij uw vrijgevigheid hebben we vier zonnepompen gekocht en geïnstalleerd om water te leveren bij waterputten. Deze waterputten betekenen letterlijk het verschil tussen leven en dood voor veel dieren.

Oprichting van een noodfonds voor geredde pangolins


Pangolins zijn het meest verhandelde zoogdier ter wereld en meer dan een miljoen zijn de afgelopen tien jaar op brute wijze gedood voor hun schubben. We werden onlangs gewaarschuwd dat sinds covid-19-regelgeving begon te versoepelen, er nu meer pangolins dan ooit uit het wild worden gestolen. Gelukkig staan er toegewijde mensen klaar om pangolins te ontvangen en te verzorgen die in beslag zijn genomen van smokkelaars. Meestal bevinden deze arme wezens zich in een kritieke toestand wanneer ze worden gevonden en dringende medische hulp nodig hebben. Het is een lang en duur proces om elke pangolin te redden en te rehabiliteren voordat ze weer in het wild kunnen worden vrijgelaten. Maar we weten nooit wanneer een van deze zeldzame dieren in beslag zal worden genomen en hulp nodig heeft, daarom hebben we een noodfonds voor pangolin-rehabilitatie opgezet. We houden je op de hoogte.

Trackingkragen kopen om hyena's te helpen


ASI helpt alle dieren zonder angst of gunst, maar we moeten toegeven dat hyena's na het zien van The Lion Kingniet onze favoriete dieren waren. Dus toen het Addo National Park in Zuid-Afrika ons vroeg om hyena's te helpen, waren we een beetje verrast. Maar we deden het onderzoek en ontdekten dat hyena's, verre van de schurken afgebeeld door Disney, slimme, liefhebbende ouders zijn en een vitale rol spelen bij het op afstand houden van ziekten bij wilde dieren.
Deels omdat ze zo'n slecht imago hebben, is er niet veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hyena's en wetenschappers moeten dringend meer
weten. We weten bijvoorbeeld dat hyena's over lange afstanden communiceren, maar we hebben geen idee hoe ze het doen. Wetenschappers zijn verbijsterd. Als eerste stap vroeg Addo of we satellietvolgkragen konden leveren om te leren hoe ver ze reizen als ze op de een of andere manier, op mysterieuze wijze, nieuws krijgen over een dood dier vele kilometers verderop. We vroegen onze supporters om hulp en in juni hebben we drie hyena's voorzien van satellietkragen - een zeer belangrijke eerste stap om meer te weten te komen over deze onbegrepen wezens.

Griekenland

Plasticvervuiling één strand tegelijk opruimen


ASI zet zich in voor de bestrijding van plasticvervuiling in onze oceanen en we beginnen één strand tegelijk. Deze maand werkten we aan de stranden en de zee rond het Griekse eiland Kefalonia, de thuisbasis van de ernstig bedreigde mediterrane monniksrob. Door plasticvervuiling en andere factoren worden deze wezens steeds zeldzamer. En het zijn niet alleen de monniksrobben; al het zeeleven in dit gebied lijdt onder vervuiling, zelfs de nederige zeekomkommers nemen af. Ons team van schoonmakers bestond uit duikers met boten en toegewijde vrijwilligers. Samen haalden ze 1.000 pond voornamelijk plastic afval op van drie stranden en onderwaterlocaties! Maar de klus is nog niet geklaard. Wij hebben toegezegd dit werk voort te zetten. Met uw genereuze steun breiden we het strandopruimingsprogramma uit naar zoveel mogelijk plaatsen.

Zimbabwe

Ondersteuning van snare verwijdering in Hwange National Park


In het Hwange National Park in Zimbabwe worden wilde dieren willekeurig gevangen en gewond door illegale strikken van stropers. Nu COVID-19 de werkloosheid en armoede verergert, hebben zelfs gewone mensen in het Hwange-gebied zich gewend tot het strikken van wilde dieren om hun families te voeden. Meer dan 3.000 van deze dodelijke apparaten liggen nu op de loer om weerloze wilde dieren in de val te lokken!
Het ASI-team ontmoette de Dete Animal Rescue Trust (DART) en zag uit de eerste hand de uitdagingen die deze strikken met zich
meebrengen. DART werkt onvermoeibaar in het Hwange-gebied om strikken te verwijderen en dieren te redden die door hen gewond zijn geraakt, maar hun financiering was gevaarlijk laag. We vroegen onze supporters om ons te helpen geld in te zamelen voor DART, zodat ze hun vitale werk kunnen voortzetten. Dankzij u hebben we genoeg geld ingezameld om DART te voorzien van de apparatuur en financiering die ze nodig hebben om dit vitale anti-snaring werk voort te zetten.
Nogmaals,we zijn u zeer dankbaar voor uw genereuze donaties en steun bij het vergroten van het bewustzijn van deze kritieke kwesties. U maakt het ons mogelijk om het verschil te maken en beschermde wilde dieren en wilde ruimtes over de hele wereld.
Voor dieren en de
planeet,


Hoofd campagnevoerder


https://animalsurvival.org/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten