Translate

zaterdag 31 juli 2021

Ernest uit Roemenië is 68 jaar oud maar samen met zijn vrouw Lily openen ze hun hart en huis voor tientallen dieren in nood

ERNEST IS 68 JAAR OUD MAAR NOG STEEDS EEN HELD DIE VELE DIEREN REDT!

Klein project 81 - Augustus 2021

Hoe begin je je verhaal over een held?

Want dat is hij voor ons. Ernest Stancovici, 68 jaar oud.

Een leeftijd waarop veel mensen het kalmer aan gaan doen maar voor Ernest is dat nog lang niet aan de orde.

Al ruim 30 jaar opent hij zijn hart en huis voor de meest kwetsbare groep in zijn stad, de zwerfdieren.

Samen met zijn vrouw Lily vangt hij de zieke, oude en zwakke dieren op in zijn huis in Craiova, Roemenië. En twee keer per dag rijdt hij naar zijn 'paddocks' 15 kilometer buiten de stad. Hij voert daar zijn honden, meestal zijn er dat tussen de 50 en 60, maakt de hokken schoon, deelt medicijnen uit en brengt zieke en gewonde dieren naar de dierenarts. Ook is er altijd tijd voor een aai en een knuffel.

Aan elke oproep voor een dier in nood geeft hij gehoor. Ongeacht dag, tijdstip of plaats.

Zoals op tweede kerstdag 2020, een koude dag met extreem met veel regen waarop hij een melding krijgt over 3 pups, gesignaleerd op een gevaarlijke plaats aan de oever van een kolkende rivier.

Ernest aarzelt geen moment, trotseert het noodweer en weet de pups net op tijd in veiligheid te brengen. Alle drie hebben het avontuur overleefd en alle drie vinden ze een ‘forever-home’ in Nederland.

Of de hond Chance, opgehangen aan een touw boven een 4 meter diepe schacht midden in het bos. Achtergelaten om te sterven. Maar het touw breekt en Chance valt 4 meter diep … hij overleeft de val en de dagen erna zonder eten of drinken. Mensen die in het bos paddenstoelen aan het plukken zijn horen de hond en waarschuwen Ernest. Deze hoeft niet lang na te denken en met gevaar voor zichzelf haalt hij Chance eruit. Een hachelijke onderneming voor een man op zijn leeftijd!


Het is niet verwonderlijk dat Ernest zo’n groot aantal adopties heeft. Waarschijnlijk is zijn grote inzet en de zorgvuldigheid, waarmee hij de dieren reis klaar maakt hier debet aan. Avond aan avond zit hij achter de computer om zijn dieren te promoten, hun verhalen te vertellen en hun foto's te posten. Veel dierenliefhebbers vallen als een blok voor een van zijn honden of katten.

Gesteriliseerd, medisch in orde, gewassen en zo nodig geknipt vinden vele van hen een plaats in de ‘happy bus’, op weg naar hun nieuwe geweldige leven.

De lokale dierenarts waar Ernest bijna elk weekend zit met een of meerdere dieren roept zijn hulp in als mensen hun oude of zieke dier brengen en deze ‘voor het gemak’ niet meer ophalen. Altijd is Ernest bereid de zorg voor deze dieren over te nemen of de kosten van hun behandeling of operatie te betalen.

Porto - voor

Porto - na

Lucky - voor

Lucky - na

En alsof het allemaal niet genoeg is haalt hij regelmatig honden uit het gemeenteasiel Breasta.

Afgelopen december 2020 net voor kerst haalde hij 18 zieke en uitgehongerde dieren weg van deze verschrikkelijke plek waar de honden al hun hoop op leven al hadden verloren. Hij had er 12 gereserveerd maar tijdens de redding worden er nog snel 6 uitgemergelde honden in zijn armen gedrukt. Waaronder Star, die op dat moment meer dood dan levend is.

 

 

Wij buigen voor deze geweldige man en vragen jullie hulp. De schulden bij de dierenarts lopen gigantisch op. De verblijven moeten nodig gerenoveerd en het wordt steeds moeilijker om voldoende voer te kunnen kopen.

Jullie bijdrage is hard nodig, zodat er nog heel veel dieren niet alleen gered kunnen worden maar ook de reis van hun leven kunnen maken. Ernest denkt nog lang niet aan stoppen.

Aan het eind van het laatste gesprek met hem, heel laat in de avond, zijn dit zijn woorden:

"I try to do my best for them.  And as long as I stand, I will save.  This is my life."

Deze woorden maken dat wij een brok in ons keel krijgen. Deze man gaat dus door totdat hij niet meer kan. Hij verdient ons aller hulp en respect!

Niet lang na het voorbereiden van dit project krijgen wij bericht dat Ernest een beroerte heeft gekregen. Gelukkig worden de honden verzorgd door een bevriende rescuer en door Lily, zijn vrouw.

Met Ernest gaat het nog niet zo best. De linkerkant van zijn lichaam werkt niet goed meer en hij zal moeten revalideren. Bovendien doen de zorgen om zijn dieren zijn herstel geen goed.

Laten wij samen alsjeblieft ons best doen om die zorgen te verlichten zodat hij weer snel terug kan naar zijn geliefde honden die hij vreselijk mist.

We zijn ervan overtuigd dat jullie steun daarbij onmisbaar is.

Maak ajb vandaag nog een donatie over naar:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Klein project 81'

en wij zorgen dat je donatie echt alleen voor dit hulpproject besteed zal worden.
Bij ons is er geen aftrek voor salarissen, huisvesting of overbodige franje.

Of doneer via onderstaande knoppen:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten