Translate

woensdag 24 november 2021

Meer dan 1.400 dolfijnen, waaronder drachtige moeders, werden afgeslacht op de Faeröer Eilanden ( petitie tegen deze wrede jacht )

 


Meer dan 1.400 dolfijnen, waaronder drachtige moeders, werden afgeslacht op de Faeröer. Dolfijnen zijn een van de meest intelligente diersoorten op aarde en voelen vreugde, verdriet en rouw. Stel je de angst eens voor die ze voelden in die gruwelijke baai. De Faeröerse minister-president heeft toegezegd de regels voor de jacht te zullen herzien -- maar de kans is groot dat het een schijnherziening wordt. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Met een miljoen stemmen kunnen we de druk hoog opvoeren, en een tijdelijk verbod en een grondig wetenschappelijk onderzoek helpen afdwingen. Met elke handtekening en met elke keer dat we dit delen op sociale media neemt de druk toe. Teken nu -- voor de volgende jacht begint:
TEKEN NU

Locals noemen het de ‘vermaling’ -- een wrede jacht waarbij honderden dolfijnen in de val worden gelokt en vermoord.

Maar dit jaar was anders.



Meer dan 1.400 dolfijnen werden het strand op gedreven en geslacht.
 Eén voor één. Doodsbange dolfijnen werden afgeranseld, drachtige moeders en kalfjes werden niet ontzien. Velen zijn gestikt op het strand. En een paar dagen later werden nog eens 53 grienden vermoord. 




Dolfijnen zijn een van de meest intelligente diersoorten op aarde. Ze hebben herinneringen en geven elkaar namen. Ze begrijpen vreugde, verdriet en rouw. Stel je de angst eens voor die ze gevoeld moeten hebben in die bloederige baai.

Aan deze wreedheden moet een einde komen.

Meer dan de helft van de eilandbewoners wil dat de dolfijnenjacht stopt. Na een storm van verontwaardiging heeft de minister-president toegezegd de jachtregels te zullen herzien -- maar de kans is groot dat het een schijnherziening wordt. Dat kunnen we niet laten gebeuren. Met een miljoen handtekeningen kunnen we dit weer op de agenda zetten en de druk op de minister-president blijven opvoeren. Teken nu -- voor de volgende jacht begint:
In deze tijd moeten onze culturen zich aanpassen aan een planeet die vernietigd wordt -- want zonder levende planeet verdwijnen culturen ook. Deze jacht heeft mogelijk tot 10% van de regionale witflankdolfijnenpopulatie gedood. En dat terwijl dolfijnenvlees giftig kan zijn en het meeste vlees dus misschien wel is weggegooid.

Het vlees is voedsel voor de lokale gemeenschap en staat al eeuwen op het menu. Op de rotsachtige eilanden is bijvoorbeeld landbouw niet makkelijk. Het lijkt meer op een plezierjacht dan een noodzaak! 

De regels voor de jacht zijn al eens aangepast om andere soorten te beschermen. En dat zou nu weer moeten gebeuren. Er is simpelweg geen reden om culturele gebruiken die zoveel leed en sterfte veroorzaken, in ere te houden. Laat staan als het gaat om een van de meest intelligente en sociale wezens op aarde.

De volgende jacht kan elk moment beginnen -- en wij hebben de mogelijkheid om onze stem luid en duidelijk te laten horen. Laten we ervoor zorgen dat er snel een wetenschappelijke beoordeling plaatsvindt, en dat de minister-president weet dat miljoenen mensen en de meerderheid van zijn eilandgenoten wil dat hij de regels voor de jacht drastisch herziet, of de jacht helemaal verbiedt. Met elke handtekening en elke keer dat we dit delen op sociale media voeren we de druk op. Teken nu:
Onze kwetsbare aarde heeft een stem nodig. En keer op keer hebben wij onze stem laten horen tegen wrede diertransporten, intensieve veehouderij, dierproeven en culturele tradities die de prachtige wezens waar we de planeet mee delen vreselijk laten lijden. Elk wezen op deze aarde is onderdeel van hetzelfde levensweb, en het is overduidelijk dat de mens het weefsel van dit web aan het vernietigen is. En dat moet stoppen. Dat voelen we allemaal diep van binnen. Deze campagne is niet bedoeld om met de vinger te wijzen, maar om een betere versie van onszelf te worden, zorg te dragen voor de natuur en respect te tonen voor onze plek in het levensweb. 

Met hoop en vastberadenheid, zoals altijd, 

Mike, Anneke, Huiting, Noor, Mat, Caro, Leon en het hele Avaaz-team

Geen opmerkingen:

Een reactie posten