Translate

donderdag 4 november 2021

BN'ers zien schokkende beelden vee-industrie ( de originele beelden mogen hier niet worden getoond, maar je mag het wel eten, dus bekijk de alternatieve video graag)


Reactie video van bekende Nederlanders

https://youtu.be/Y4G3X5hgvq8  Alternatieve video 

Goedkoop varkensvlees: kopen, kopen, niet kijken!


Als je aan een varken denkt, dan zie je al snel een vrolijke krulstaart voor je. Maar de realiteit is helaas anders: in Nederland wordt bij 98 procent van alle biggetjes het krulstaartje afgebrand.

Vandaag start onze campagne tegen het amputeren van biggenstaartjes in de vee-industrie. Met een postercampagne in vijf grote steden laten we het leed zien achter goedkoop varkensvlees.

Kopen, kopen, niet kijken

Onze posters werden in eerste instantie door alle mediapartijen geweigerd: ze vonden de beelden 'te schockerend'. Nadat de echte biggetjes waren vervangen door getekende exemplaren, werden de posters alsnog goedgekeurd. Een bizarre situatie: consumenten worden constant verleid om goedkoop vlees te kopen maar ze mogen niet zien wat dat betekent voor de varkens. 

Influencers komen op voor de varkens

De campagne wordt ondersteund door reactievideo's met bekende Nederlanders. Raven van Dorst, Kaj van der Voort, Tess Milne, Amijé Roos van der Laan en Denzel Slager bekijken zelf hoe bij jonge biggetjes het staartje wordt afgebrand. Hun boodschap is unaniem: iedereen moet dit weten, kijk niet weg! 

P.S. Wil je meer doen voor de varkens? Steun onze campagnes zodat wij kunnen blijven strijden voor de varkens in de intensieve varkenshouderij. Als zelfstandige organisatie zijn we volledig afhankelijk van donaties, elk bedrag is meer dan welkom!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten