Translate
vrijdag 31 maart 2023
Dierenactivisten over de hele wereld vieren het ongelooflijke nieuws van plannen om de geliefde orka Lolita na 52 jaar terug te verhuizen naar haar huis in de oceaan.
donderdag 30 maart 2023
Colombia Nieuws: Tientallen demonstranten halfnaakt, beschilderd met nep bloed en met stierenmaskers, eisen een verbod op stierenvechten
Demonstranten eisen een verbod op het stierenvechten, Bogota, Colombia, 28 maart 2023, credit: Reuters / Luisa Gonzalez
Tientallen demonstranten protesteerden dinsdag in Colombia tegen het stierenvechten en het stierenrennen. De demonstranten, waaronder acht halfnaakte personen geschilderd in nepbloed en met stierenmaskers, eisten dat wetgevers de praktijk zouden verbieden. Ze hielden borden vast voor het Colombiaanse congres in de hoofdstad Bogota met de tekst: "Stierengevechten en stierenfestivals geweld. Colombia schreeuwt het nu uit!"
"We zien vaak mensen met hun organen en ogen hangend aan het stierenrennen, slachtoffers van hun eigen domheid. Maar de reden dat sommigen zich verzetten tegen het (stierenvechten) verbod is dat degenen die de stierenfestivals organiseren lokale leiders en landeigenaren zijn die de stemmen in het verkiezingsseizoen beïnvloeden," zei senator Andrea Padilla.
"We zijn hier om met een verenigde stem te schreeuwen dat Colombia bezig is met het opbouwen van vrede en dat vrede ook dieren moet omvatten", zei Derly Flores, een van de demonstranten.
Ondanks verzet van dierenrechtenorganisaties blijft het stierenvechten legaal in verschillende landen, waaronder Spanje, Portugal en sommige Latijns-Amerikaanse landen. Er is echter een groeiende beweging in Colombia om het stierenvechten en het stierenrennen te verbieden. De demonstranten hopen dat hun acties het bewustzijn zullen vergroten en wetgevers zullen aanmoedigen om actie te ondernemen.
Stierenvechten
Stierenvechten is een controversiële praktijk waarbij een stier wordt gekweld en uiteindelijk gedood voor een live publiek. Tijdens een stierengevecht wordt de stier gemarteld met scherpe voorwerpen en vervolgens gedood door de matador, meestal door zijn ruggenmerg met een zwaard door te snijden.
Stierenvechten is extreem stressvol en pijnlijk voor de stier, omdat het dier herhaaldelijk wordt aangevallen en gedesoriënteerd. Het fysieke en psychologische trauma zorgt ervoor dat de stier aanzienlijke pijn en angst ervaart.
Bull-running
Bull-running houdt in dat stieren mensen achtervolgen door de straten van een stad of dorp. De stieren worden meestal vrijgelaten uit een hok en mogen door aangewezen straten naar een arena of arena rennen waar ze later zullen worden bestreden. Het evenement wordt meestal geassocieerd met het San Fermín-festival dat jaarlijks wordt gehouden in Pamplona, Spanje.
De dieren worden vaak blootgesteld aan stress, angst en verwondingen tijdens het rennen met stieren. Ze worden gedwongen om met hoge snelheden op hard wegdek te rennen en ze kunnen gemakkelijk uitglijden en vallen, wat resulteert in verwondingen. De stieren zijn vaak gedesoriënteerd en in paniek, waardoor ze kunnen uithalen en mensen aanvallen, waardoor verdere verwondingen ontstaan.
woensdag 29 maart 2023
Ik probeer niet te voorkomen dat je plezier hebt in Cheltenham, maar er is iets dat je moet weten: Het gebruik van dieren in rondreizende circussen is in de UK verboden maar er zijn in de laatstee 16 jaar 2,576 paarden gestorven op Britse renbanen
Het jaarlijkse Cheltenham Festival gaat vandaag van start. Het is waar dat sommige mensen houden van de kameraadschap en sfeer van paardenraces en genieten van de kans om zich te verkleden. Ze betekenen geen schade aan wie of wat dan ook. Maar alle kostuums in de wereld kunnen niet verhullen dat Cheltenham naar mijn mening zowel dieren als mensen uitbuit.
Racemensen vertellen ons graag dat ze paarden beter behandelen dan mensen. Nou, laat ze in dat geval niet in de buurt van je geliefden komen. In de afgelopen 16 jaar zijn 2.578 paarden gestorven op Britse banen.
Deze cijfers komen bovenop de paarden die naar slachthuizen werden gestuurd toen ze te oud werden om te racen. Uit een Panorama-onderzoek in 2021 bleek dat sinds begin 4 000.2019 voormalige renpaarden naar slachthuizen in Groot-Brittannië en Ierland waren gestuurd.
Soms worden gepensioneerde renpaarden eerst naar laboratoria gereden, zodat wetenschappers wrede experimenten op hen kunnen uitvoeren voordat ze worden gedood. Onthoud dit, de volgende keer dat een racefan je vertelt dat ze van paarden houden.
Cheltenham is bijzonder dodelijk: sinds 73 zijn er 2000 paarden gedood op het festival. Alleen al in 2006 stierven er 11 paarden. Een rapport van Animal Aid waarin werd onderzocht waarom zoveel paarden sterven in Cheltenham benadrukte "drukke races, extreme raceafstanden, beginnende paarden die worden gebruikt in veeleisende evenementen, stijve (no-give) hekken en uitdagend raceterrein".
Laten we de sprookjes laten vallen: renpaarden worden niet verzorgd. Ze worden bruut uitgebuit, terwijl mensen – gekleed in opzichtige outfits – toekijken en dronken juichen. Het gebruik van dieren in rondreizende circussen is in Engeland verboden, maar dezelfde uitbuiting gaat elke dag door op renbanen.
En uitbuiting beperkt zich niet alleen tot dieren, maar ook tot mensen. Neem gokken: vorig jaar schatte Paddy Power dat er maar liefst 1 miljard pond zou worden gegokt op festivalraces. "Er is geen andere bijeenkomst zoals deze", beaamde een opgetogen woordvoerder van Coral. Laten we daar eens naar kijken. Verslavingsexperts zeiden in het weekend dat ze zich schrap zetten voor een golf van mensen die ondersteuning zoeken voor probleemgokken na Cheltenham. Moeten we niet meer verantwoordelijkheid nemen?
Dan is er Cheltenham Ladies' day, waarvan je zou kunnen zeggen dat het een voorbeeld is van classisme. De druk is groot voor iedereen om zich te kleden in dure (en opmerkelijke) outfits. Vaak merken we dat we door galerijen scrollen om de meest belachelijke te spotten. Is dat wreed of stijlvol? Om nog maar te zwijgen van het feit dat het vaak lijkt alsof de kostuums alleen maar de indruk bestendigen dat paardenrennen een elitaire sport is.
Dit is allemaal voordat we bij het geweld komen. In 2018 verloor een raceganger bijna zijn zicht in één oog nadat hij werd geslagen in wat volgens hem een homofobe aanval was. In hetzelfde jaar werd een senior festivalmanager in het ziekenhuis opgenomen.
Ten slotte, en nieuw voor 2023, wordt de gemeenteraad gedwongen om "splash-back paint" te gebruiken, waardoor vloeistof terugkeert in de richting van de bron, om te proberen feestvierders te ontmoedigen om overal in de stad publiekelijk te urineren.
Nogmaals, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit symbolisch is voor de donkere kant van Cheltenham Festival, weg van alle glitter en glamour en lucht van viering - een waarin de paarden, en veel van degenen die weglopen met lege zakken, lijden. Daar kan geen enkele hoeveelheid splash-back verf bij helpen.
dinsdag 28 maart 2023
Dappere Oekraïense vrouw gaat ondanks veel gevaarlijke omstandigheden 2 keer in de week, 91 zwerfhonden en 17 kittens, brokjes voeren in de zwaar getroffen stad Cherson, Oekraïne
Brokjes voor 91 honden en 17 kittens in Cherson, Oekraïne
Brokjes en medicatie in Cherson
“Mijn familieleden, mijn lieverds, mijn waardevolle vrienden!!! Jullie zijn zo ver van mij vandaan, ik wil jullie allemaal zo graag omhelzen. Ik ben jullie zo dankbaar dat jullie Oekraïne (en Cherson) steunen, en dat jullie bij de dakloze dieren en bij mij met jullie hart en ziel zijn. Jullie redden de levens van dieren, jullie verlengen hun levens, ik geloof echt dat de oorlog snel zal eindigen en dat we weer als vanouds zullen leven.”
Help je mee?
©AnimalsToday.nl | House of Animals Estefania Pampin Zuidmeer
Strijd mee tegen dierenleed!
maandag 27 maart 2023
Het iconische Moulin Rouge-cabaret in Parijs heeft ermee ingestemd een einde te maken aan zijn controversiële slangenact, waarbij niet-aquatische slangen in water werden ondergedompeld voor een show
Slangen in water waar een meisje doorheen moet zwemmen.
Het iconische Moulin Rouge-cabaret in Parijs heeft ermee ingestemd een einde te maken aan zijn controversiële slangenact, waarbij niet-aquatische slangen in water werden ondergedompeld voor een show.
De routine werd zwaar bekritiseerd door de dierenrechtenorganisatie Paris Animaux Zoopolis (PAZ), die zei dat het wreed was en dat de soorten die bij de daad werden gebruikt, netvormige pythons en Indiase pythons, geen waterslangen zijn.
In reactie op de kritiek kondigde Moulin Rouge aan dat het zou stoppen met de act en voegde eraan toe dat respect voor dieren "altijd essentieel was" voor de werking ervan. Het gaf geen tijdlijn voor het einde van de slangenshow en zei dat het artiesten "redelijk op de hoogte zou stellen".
De verhuizing kwam na een verhitte campagne van dierenrechtenactivisten , die petities en demonstraties organiseerden voor de Moulin Rouge-locatie om een einde te maken aan de slangenact.
Amandine Sanvisens, mede-oprichter van PAZ, had eerder gezegd dat “de slangen daar niets te zoeken hebben. Dit is niet de juiste omgeving voor reptielen”.
Het kantoor van de burgemeester van Parijs stuurde ook een brief naar de locatie, waarin stond dat de show wreed was tegen de slangen en dat de act op het podium geen rekening hield met hun natuurlijke gedrag.
Vorig jaar had Moulin Rouge beweerd dat het "een soort waterpython gebruikte, even thuis in het water als op het land" voor de show, maar Alice Georges, een verzorger bij de exotische dierenwinkel Ferme Tropicale de Paris, sprak de bewering tegen en identificeerde netvormige en Indiase pythons in video's van de act die online zijn geplaatst.
Indiase pythons en netvormige pythons zijn beide grote slangen afkomstig uit Zuidoost-Azië. Beide soorten zijn niet giftig en vertrouwen op hun kracht om prooien te bedwingen.
Het zijn belangrijke roofdieren in hun respectieve ecosystemen, maar hun populaties worden bedreigd door verlies van leefgebied, jacht op hun huid en de handel in huisdieren.
zaterdag 25 maart 2023
Dassenwelp van nog geen 2 weken oud gevonden in een bos in de buurt van Londen helemaal bevroren ( schattige foto )
De welp krijgt kunstvoeding met de hand
Een kleine dassenwelp die "bevroren vast" in een bos wordt gevonden, gaat "de goede kant op" nadat hij door experts met de hand is grootgebracht.
Het weeskind werd gevonden door een hondenuitlater in Lincolnshire en warm gehouden in een jas totdat de RSPCA arriveerde .Royal Society voor Protection of Animals RSPCA
Medewerkers van het East Winch Wildlife Centre van de liefdadigheidsinstelling in Norfolk zeiden dat de welp, genaamd Bertha, aan het aankomen was.
Ze hopen haar voor te stellen aan een andere verweesde das, zodat het paar samen kan opgroeien.
Toen de hondenuitlater de welp voor het eerst zag in het bos bij Market Rasen, dacht ze dat hij dood was.
Maar toen ze zijn poot zag bewegen, wiegde ze hem in haar jas en belde ze de dierenorganisatie.
RSPCA-inspecteur Dan Bradshaw zei dat als de welp niet was gevonden "ze het waarschijnlijk niet veel langer zou hebben volgehouden".
Hij zei dat toen de welp eenmaal was opgewarmd, ze om voedsel riep en hij nam haar mee naar het wildcentrum in East Winch, in de buurt van King's Lynn.
Medewerkers schatten dat de baby minder dan twee weken oud was toen ze werd gevonden, omdat ze haar ogen nog niet had geopend.
Nu, enkele weken later, postte het centrum op Twitter om te zeggen dat de welp "goed groeide, aankwam en in de goede richting ging - we doen ons best met haar".
Evangelos Achilleos, centrummanager, zei: "De kleine dassenwelp doet het tot nu toe goed en wint aan en is nu meer dan 900 g (bijna 2 pond).
"Ze is erg vocaal en gaat door veel kunstvoeding [melk].
"We weten niet zeker waarom onze dassenwelp alleen werd gevonden, een gedachte is dat de moeder gewond was en de welp uit de sett kroop om haar te vinden, of mogelijk was de zeug onervaren en liet de welp in de steek.
"Zij - bijgenaamd Bertha - is nog steeds kwetsbaar gezien haar leeftijd, maar ze heeft net haar ogen geopend - we doen er natuurlijk alles aan om haar een vechtkans te geven."
Volgens de RSPCA worden dassenwelpen meestal geboren van begin februari tot eind april en blijven ze ondergronds en komen ze pas uit hun sett als ze acht tot 10 weken oud zijn.
Vind BBC News: East of England op Facebook, Instagram en Twitter. Als je een suggestie voor een verhaal hebt, stuur dan een e-mail naar eastofenglandnews@bbc.co.uk
Gerelateerde onderwerpen
Meer over dit verhaal
- 28 februari
- 22 februari