Translate

maandag 11 september 2023

Goed nieuws : Een dierentuin in Armenië moest sluiten en alle dieren waren verplaatst behalve leeuw Ruben die nog 5 jaar achterbleef in een betonnen kooi ( 6 foto's )

 


Dankzij een epische reis over de wereld, georganiseerd door Animal Defenders International (ADI) en Qatar Airways Cargo, is Ruben, 's werelds eenzaamste leeuw, gered door ADI Wildlife Sanctuary (ADIWS) in Vrijstaat, Zuid-Afrika.



Ruben was het enige dier dat overbleef in een privédierentuin in Armenië nadat het was gesloten. Alle andere dieren werden verplaatst, maar er was geen plaats voor Ruben en hij werd vijf lange jaren achtergelaten in een kleine betonnen cel, zijn gebrul onbeantwoord.


Nu, dankzij ADI en een vlucht van Qatar Airways Cargo, heeft de 15-jarige Ruben de 5.200 mijl lange reis naar ADIWS gemaakt, waar hij na jaren van eenzaamheid weer leeuwengeluiden hoort. Ruben is al begonnen zijn gebrul terug te krijgen, zijn oproepen worden luider naarmate hij zijn zelfvertrouwen herwint.


"Leeuwen zijn de meest sociale van de grote katten en leven in familietrots in het wild. Het moet dus verwoestend zijn geweest voor Ruben om geen contact of communicatie met andere leeuwen te hebben", aldus ADI-voorzitter Jan Creamer. "Hem voor het eerst op gras zien lopen, de stemmen van zijn eigen soort horen, met de Afrikaanse zon op zijn rug, bracht ons allemaal tot tranen."


Ruben's happy end kwam in gevaar toen ADI geen geschikte vlucht voor hem kon vinden uit Armenië. Toen greep het Qatar Airways Cargo 'WeQare'-initiatief in en verplaatste een groter vliegtuig met wachtdeuren die groot genoeg waren voor Ruben's krat naar de geplande passagiersroute vanuit Jerevan. Qatar zette zelfs een vrachtwagen met airconditioning op om hem tussen vliegtuigen in Doha te verplaatsen. ADI's President en Vice President, Jan Creamer en Tim Phillips, vergezelden de leeuw.


"Toen Animal Defenders International ons benaderde en het trieste verhaal van Ruben, de eenzame leeuw, vertelde, wisten we meteen dat we hem moesten helpen. Er komt veel logistiek kijken bij het verplaatsen van dieren zoals Ruben; van de betrokken luchthavens, tot het proces van het laden en lossen van de dieren uit het vliegtuig, tot het zorgen voor de juiste kooien en het welzijn van de dieren. Het kost veel moeite van ons team om dergelijk transport te organiseren - maar het is iets waar we allemaal collectief erg trots op zijn om deel van uit te maken, wetende dat we hebben geholpen terug te geven aan onze planeet," zei Elisabeth Oudkerk, SVP Cargo Sales & Network Planning bij Qatar Airways Cargo

 


"We zetten ons in voor het behoud van wilde dieren en bedreigde diersoorten, daarom hebben we in 2 ons WeQare Chapter 2020-initiatief gelanceerd: 'Rewild the Planet'," vervolgde Oudkerk. " We hebben beloofd om wilde dieren en bedreigde diersoorten gratis terug te brengen naar hun natuurlijke habitat en we zullen dat blijven doen."


Jaren van ernstige opsluiting en ondervoeding hebben ervoor gezorgd dat de gehavende oude leeuw moeite heeft met lopen, zijn achterpoten wiebelen en knikken onder hem. Bij aankomst werd Ruben verdoofd en onderzocht in de Old Chapel Veterinary Clinic door de toonaangevende dierenarts voor grote katten Dr. Peter Caldwell, die is begonnen met een behandelingskuur. Speciaal bij ADIWS is een habitat ontworpen met hellingen naar perrons en vangrails.


Ruben's veerkracht heeft echter iedereen in het heiligdom verbluft met zijn vastberadenheid en reactie op zijn nieuwe leven. Met zijn wiebelende benen strompelde hij uit zijn reiskrat en begon meteen te spelen met een gigantische katten kruid bokszak, wat zijn eerste speeltje was.


"Zijn hele houding is veranderd, zijn gezicht is ontspannen en niet langer angstig. Zijn vastberadenheid om te lopen is inspirerend. Als hij struikelt of valt, raapt hij zichzelf gewoon weer op en gaat door. Hij is ronduit heldhaftig. Ongelooflijk, in slechts een paar dagen is zijn beweging al aan het verbeteren. We weten dat dit een lange weg zal zijn en een voortdurende veterinaire behandeling zal vereisen, maar de start van zijn nieuwe leven had niet beter kunnen zijn," zei Creamer.

Overweeg alsjeblieft om te doneren aan ADI voor Ruben's voortdurende zorg en help deze prachtige oude leeuw hier te genieten van zijn tweede kans op het leven!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten