Translate

vrijdag 15 september 2023

Uwe heiligheid paus Franciscus: Veroordeel het martelen van stieren: "Elke daad van wreedheid jegens welk schepsel dan ook is 'in strijd met de menselijke waardigheid'.


Uwe heiligheid paus Franciscus: Veroordeel het martelen van stieren

Allerheiligste Vader:

Wij dringen er bij u op aan om het stierenvechten te veroordelen als een wreed en onchristelijk spektakel, zoals paus Pius V vóór u deed. Gods schepping zou niet onderworpen mogen worden aan langdurig lijden en doodgestoken mogen worden in de naam van katholieke heiligen of tijdens heilige christelijke vieringen, en leden van de katholieke geestelijkheid zouden marteling van dieren in de naam van religie niet moeten steunen.

Zoals verklaard in de Laudato si' uit 2015: "Elke daad van wreedheid jegens welk schepsel dan ook is 'in strijd met de menselijke waardigheid'." Toch maakt het stilzwijgen van de katholieke kerk en haar nalatigheid om op te treden tegen stierenfoltering een aanfluiting van de leer van Christus over vriendelijkheid en medeleven.

Stierengevechten zijn een geritualiseerde executie, waarbij een stier herhaaldelijk wordt uitgedaagd en gestoken totdat hij verzwakt en weerloos is. Een matador steekt dan een zwaard in het hart of de longen van het dier. Het kan vele pogingen kosten om een stier op deze manier te doden, en als de matador faalt, wordt een mes gebruikt om het ruggenmerg door te snijden. De oren of de staart van de stier kunnen zelfs worden afgesneden en bewaard worden als trofee.

Heilige Vader, voordat er nog meer dieren op deze manier worden gemarteld, wil ik u vragen om de leden van de geestelijkheid en de meer dan 1 miljard katholieken over de hele wereld te laten weten dat stierengevechten in strijd zijn met de waarden van het Rooms Katholieke geloof en dat elke associatie met dit grotesk wrede spektakel in Gods naam onmiddellijk moet ophouden.

Hoogachtend,

https://secure.peta.nl/page/133032/petition/1?utm_source=peta-nl::e-mail&utm_medium=alert&utm_campaign=0923::ent::peta-nl::e-mail::catholic-church-aa::::aa-em&ea.url.id=6573937&forwarded=true  PETITIE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten