Translate

donderdag 14 september 2023

Schandalig!! ' End the Cage Age' getekend door 1.4 miljoen ' Europese burgers is door de Europese commissie gewoon weggegooid : landbouw dieren blijven leven op een A4 tje


 Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie (EC) kondigde woensdag aan dat het eerder beloofde verbod op kooihouderij en andere dierenwelzijnsmaatregelen, zoals het doden van eendagskuikens en pelsdierhouderij, zou worden uitgesteld.

Twee jaar geleden heeft de EU zich ertoe verbonden een einde te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij als reactie op het Europees burgerinitiatief "End the Cage Age", dat 1,4 miljoen burgers hebben ondertekend. Acht van de tien leden van het Europees Parlement stemden voor het beëindigen van de kooihouderij, dus een plotseling uitstel schokte dierenwelzijnsorganisaties en burgers.




Tijdens haar State of the European Union (SOTEU) speech ontweek Von der Leyen onverwacht elke vermelding van de nieuwe dierenwelzijnswetten. Recente rapporten suggereren dat de Big Agri-lobby in Brussel een aanzienlijke rol heeft gespeeld bij het beïnvloeden van het besluitvormingsproces van de EU.

"Wat er vandaag is gebeurd, is schandalig. De Europese Commissie is teruggekomen op haar woord om dieren een leven te geven dat de moeite waard is om te leven, buigt voor de eisen van de Big Agri-lobby en doodt de nieuwe dierenwelzijnswetten door uitstel," zei Olga Kikou, hoofd van Compassion in World Farming (CIWF) EU. "Ze hebben het vertrouwen van haar burgers beschaamd en hebben van de EU-democratie een lege huls gemaakt."

"De stilte over dierenwelzijn was oorverdovend. Dit had het moment van de waarheid moeten zijn. Het maatschappelijk middenveld is keer op keer actie beloofd om de verouderde dierenwelzijnsregels van onze Unie te herzien," zei Joe Moran, directeur van het European Policy Office bij dierenwelzijnsorganisatie Four Paws. "De oproepen en zorgen van miljoenen Europeanen en de ethiek van dierenwelzijn zijn schijnbaar gewoon weggegooid."

Elk jaar worden ongeveer 300 miljoen landbouwhuisdieren in de EU opgesloten in kooien, hokken of stallen, een praktijk die door veel deskundigen op het gebied van dierenwelzijn als onmenselijk wordt beschouwd. Legkippen en konijnen zijn beperkt tot ruimtes ter grootte van een A4'tje. Volwassen vrouwelijke varkens worden in kratten geplaatst waar ze zich niet eens kunnen omdraaien.

Voor het laatste nieuws over dierenrechten en dierenwelzijn, volg The Animal Reader op Google Nieuws of klik hier om je in te schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten