Translate

maandag 4 september 2023

Vrijwilligers in Georgië zorgen voor zwerfdieren door ze bakken met water te brengen waar temperaturen oplopen tot 40 graden


 Mariam Shekiladze, een lid van de dierenwelzijnsorganisatie Animal Project, poseert met een puppy die onlangs op een weg is gevonden, Tbilisi, Georgië, 17 augustus 2023, credit: Reuters / Roman Churikov

Met temperaturen die deze zomer oplopen tot 40 °C, hebben zwerfdieren in Georgië moeite om te overleven. Vrijwilligers van lokale organisaties werken hard om deze honden en katten te helpen verlichting te vinden van de ondraaglijke hitte.

Natia Chikovani, mede-oprichter van Animal Project, zegt dat zwerfdieren vaak last hebben van uitdroging tijdens de hete zomermaanden. Zij en andere vrijwilligers zwerven door de straten van Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, en vullen ijsdozen met water voor de dorstige dieren.

"Het is erg belangrijk om ze goed gehydrateerd te houden tijdens deze warme dagen," zei Chikovaní. Ze suggereerde ook dat bedrijven dieren kunnen laten schuilen in hun gebouwen tijdens de heetste delen van de dag.

Volgens Mariam Tsertsvadze, een andere mede-oprichter van Animal Project, zijn er ongeveer een half miljoen zwerfhonden en -katten in de straten van Georgië. "Voor zo'n klein land is dat een enorm aantal", zei Tsertsvadze. Ze hoopt dat de houding ten opzichte van deze dieren zal veranderen, omdat veel mensen ze als vies zien en ze niet willen helpen.

Het Animal Project heeft ook een campagne gelanceerd om sterilisatie en adoptie te bevorderen om het dierenwelzijn te verbeteren en het aantal zwerfdieren in het land te verminderen.

Bij PetEasy Cat Shelter vertelt mede-oprichter Keso Baramidze over de moeilijkheid om voor altijd een thuis voor katten te vinden. Het asiel is al twee jaar open en veel katten zijn er al sinds het begin. "Het is zo moeilijk in Georgië om nieuwe eigenaren en voor altijd huizen voor katten en honden te vinden," zei Baramidze.

De vrijwilligers geven niet op, ondanks de moeilijkheden waarmee ze worden geconfronteerd. "Sommige mensen denken dat deze planeet alleen voor mensen is. Dat is het niet. Dieren verdienen hetzelfde deel van het land. En ze hebben ook bestaansrecht", zei Tsertsvadze.

De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren. Volg ons op Google Nieuws of abonneer je hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten