Translate

zaterdag 9 december 2023

Boeren gevlucht voor bombardementen in Gaza hebben al hun vee achter moeten laten en dus hebben de dieren geen voer en water Heftige foto en video )

 

Een gewonde ezel zit in de buurt van huizen en gebouwen die zijn verwoest bij Israëlische aanvallen, noordelijke Gazastrook credit: Reuters/Anas al-Shareef

Een boer die in een tent verblijft in een vluchtelingenkamp in Rafah, in het zuiden van de Gazastrook, zei dinsdag dat hij zich zorgen maakte over de dieren die hij moest achterlaten in Deir Al-Balah, centraal in Gaza.

Na instructies van het leger uit Israël om naar het zuiden te trekken, zei boer Hassan Abu Shmas dat ze met slechts een paar ezels naar het al-Masawi-gebied in Rafah vluchtten, met achterlating van de meeste van zijn dieren.

"Het Israëlische leger bombardeerde ons met vliegtuigen en artillerie. Zoals je kunt zien, zijn we gevlucht met deze kinderen, vrouwen en dieren. We kunnen onszelf of hen niet van voedsel voorzien. We hebben een schuilplaats voor onszelf opgezet, en hier zijn we nu", vertelde Abu Shmas aan persbureau Reuters.

"Wat betreft de dieren die achterbleven. Niemand zorgt voor hen. Ze bleven achter in de schuren en erven. Ze kunnen niet eten of drinken omdat niemand in het gebied is gebleven met alle artillerie en raketten die worden afgevuurd", voegde hij eraan toe. "Niemand geeft ze te eten en ze hebben geen eten."

"We fokten koeien, schapen en ezels. De weg hierheen was zwaar. Heel, heel moeilijk. We konden ze niet dragen of ermee reizen, en het bombardement was overal," zei Abu Shmas.

Tienduizenden Palestijnen arriveerden in het Rafah-gebied aan de grens van Gaza met Egypte om te ontsnappen aan Israëlische bombardementen, zeiden de Verenigde Naties woensdag, ondanks hun vrees dat ze daar ook niet veilig zullen zijn.

Dierlijk voedsel in Gaza

"De dieren in Gaza, waaronder katten, honden, ezels, paarden en vogels, worden geconfronteerd met een nijpende situatie als gevolg van de beperkingen op de invoer van dierlijk voedsel in de Gazastrook", zei dierenrechtenorganisatie Sulala Animal Rescue, gevestigd in Gaza, in een brief gericht aan politieke leiders uit westerse landen.

"Het veevoer raakt op en de schaarste aan voorraden veroorzaakt immens leed, vooral onder werkpaarden en ezels die – omdat er geen brandstof in mag – nu als enig transportmiddel dienen. Zonder dat hun eigenaren de middelen hebben om ze goed te voeden", aldus de organisatie.

Sulala Animal Rescue voegde eraan toe dat Israël "de invoer van cruciale voorraden voor deze onschuldige wezens nog niet heeft goedgekeurd". Het doet een beroep op zijn volgelingen om te helpen met het krijgen van dierlijk voedsel in Gaza.


De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren en hun omgeving. Volg The Animal Reader op Google Nieuws en abonneer je hier op onze wekelijkse e-mail!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten