Onze programma's voor het behartigen van dieren in het wild lopen diep in een breed scala van gemeenschappen. Van duizenden oproepen voor reddings hulplijnen tot tientallen luipaardwelpen die herenigd zijn met mama, jullie hebben ons geholpen talloze levens te redden. We hebben vogelbehandelingskampen georganiseerd en nieuwe hoogten bereikt met ons bereik op sociale media en onze verhalen.
Behandelkamp voor gewonde vogels tijdens Makar Sankranti [LEES MEER]
Twee luipaardwelpen gelukkig herenigd met hun moeders [LEES MEER]
Wildlife SOS ontvangt zilveren knop van YouTube voor 100K+ abonnees [LEES MEER]
Een Walkathon om nooit te vergeten! [LEES MEER]
Wilde hoogtepunten van het jaar - 2023! [LEES MEER]
Ongevoerde aarden poriën, bekend als open putten, bieden toegang tot grondwater. De aanwezigheid van deze putten kan echter worden beschouwd als een tweesnijdend zwaard. Terwijl ze onze samenleving in staat stelden om weg te gaan van rivieren en water te leveren wanneer het het meest nodig was om landbouwvelden te irrigeren, begonnen deze putten tegelijkertijd de ondergang te betekenen voor een groot aantal wilde dieren. De bufferzones die bewoonde en bosrijke gebieden scheiden, zijn bezaaid met verschillende onbedekte putten die variëren van 1 tot 70 meter diep en 2 tot 20 meter in diameter. De meeste putten hebben geen deksel of barrièrewanden om te voorkomen dat dieren erin vallen.
Zonder ontsnappingsmogelijkheden verdrinken deze dieren (voor het geval de put gevuld is) of komen ze om door verhongering (droge putten). Wildlife SOS heeft verschillende luipaarden, kerkuilen, sambarherten, cobra's, jakhalzen, civetkatten en andere dieren uit deze open putten gered. Wildlife SOS lanceerde het Open Wells Conservation Project, een grootschalig initiatief om de open putten van Maharashtra te bedekken, in een poging om van de staat een veilige haven te maken voor luipaarden en andere soorten. Na jaren veldonderzoek is in 2022 eindelijk dit enorme project van start gegaan.
Onze bemanning ontdekte dat, omdat de meeste putten nog steeds een essentiële watervoorziening voor de gemeenschappen zijn, het vullen ervan geen optie was. Bovendien waren de locatie van de put en de lokale fauna van invloed op het risico dat ermee gepaard ging. Om de risico's van een open put te bepalen, identificeerde ons team tegelijkertijd de putten waaruit we ooit dieren hebben gered en deed het grondig onderzoek. Wildlife SOS streeft ernaar om al deze putten met de grootste zorg af te dekken door gebruik te maken van deskundige lassers en sterke materialen om toekomstige achteruitgang te overleven.
Een 'must see' video van een redding uit een water put
Objectief: Om de open putten van Maharashtra te bedekken in een poging om luipaarden en andere dieren te redden die tragisch aan hun einde kwamen door er per ongeluk in te vallen, terwijl ervoor wordt gezorgd dat de put zijn functie als waterbron niet verliest.
Draagwijdte: Als onderdeel van fase één van het project is het Wildlife SOS-team dat opereert vanuit het Manikdoh Leopard Rescue Centre van plan om 40 putten te bestrijken die zijn geïdentificeerd als risico's voor dieren in het wild.
Locatie/regio: Maharashtra.
Mijlpalen:
- Risicogevoelige putten geïdentificeerd
- Lokale boeren die betrokken zijn bij het verlenen van hulp en advies met betrekking tot ontwerp, bruikbaarheid en onderhoud van putten
- 11 putten gedekt vanaf juni 2023, waaronder Pimpalgaon Siddhanath, Pimpalwandi Bangalawasti, Pune en Kabadwadi
Tijdlijn:
- 2022 – Fase 1 van het Open Wells Conservation Project van start
- 2023 – 11 open putten succesvol afgedekt vanaf juni 2023
Behoeften van het project:
- Duurzame materialen voor het afdekken van de putten
- Lokale hulp en feedback, zorgen voor behoud dat samenwerkt met de behoeften van de gemeenschap
Andere samenwerkende groepen: Het Departement van het Bos van Maharashtra
Geen opmerkingen:
Een reactie posten