zaterdag 13 juli 2013

Doodziek en in de steek gelaten.......( video)


 Het is een gewone dag in de mobiele dierenkliniek van Stichting Vier Voeters in Bulgarije. Zwerfdieren worden binnengebracht, krijgen narcose toegediend,  worden gecastreerd, komen weer bij en keren na vaccinatie weer terug in hun vertrouwde omgeving. Een dag als alle andere.
Tot Tara door 2 medewerkers naar binnen wordt gedragen. Dan wordt iedereen stil....

Foto van Tara toen ze binnen werd gebracht

De herdershond Tara kan niet meer staan. Ze was vreselijk vermagerd en verzwakt. Haar vacht is grotendeels uitgevallen en de huid overdekt met wonden.

Tara kreunt maar laat zich onderzoeken. Dierenartsen in Bulgarije die voor Stichting Vier Voeters werken reinigen Tara's wonden. Ze begint te eten en knapt langzaam op. Er groeien weer haartjes aan. Na tee weken weten we het zeker, Tara redt het!!

In Bulgarije leven duizenden honden en katten op straat. De dieren zijn gewond of ziek, zitten onder de parasieten en hebben constant honger.
Stichting Vier Voeters heeft met de autoriteiten in Bulgarije goede afspraken kunnen maken over de zwerfdierenoverlast. Net buiten Sofia kregen ze van de Bulgaarse overheid en gebouw toegewezen waar een permanente kliniek mocht worden gevestigd.

Een van die vele zwerfhonden is Pitus een hulpeloze, gewonde zwerfhond.....
Pitus bloede uit diverse wonden. Dit was in Roemenië waar Vier Voeters ook actief bezig is met hulp aan zwerfdieren. Ze was zo bang dat ze zich in een steeg verstopte. Voorzichtig naderden mensen van Stichting Vier Voeters haar en uiteindelijk lukt het om haar te onderzoeken.

Foto van Pitus voor dat hij verzorging kreeg.

Na dat ze helemaal was opgeknapt mocht ze terug naar haar eigen omgeving.Steriliseren/castreren kan ook op de keukentafel. Kan mijn dierenarts nog wat van leren met zijn peperdure praktijk en de belachelijk hoge tarieven!!

Van zwerfhond naar hulphond.....

http://youtu.be/aIe_qswXfRI          Wat een lieve hond !!!

 
Op weg naar wat? Niemand weet het maar in Bulgarije helpt Vier Voeters de zwerfdieren

2 opmerkingen:

 1. Onghelooflijk trots ben ik dat er nog zulke mensen zijn die weerloze dieren helpen, waar de mens dit alles op z' n geweten heeft!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry voor de late reactie elly,ik had het over het hoofd gezien. Ik ben een enorme fan van Vier Voeters. Heb een paar jaar als vrijwilligster op het kantoor gezeten. Ze werken in Amsterdam zo hard dat ze geen pauze nemen maar tijdens het werk een broodje eten. Een prachtig project van hen is www.lionsrock.org waar wilde dieren uit ´pokke´ dierentuinen en circussen nog een fijn leven krijgen.
   Groetjes, Erna

   Verwijderen