maandag 8 juli 2013

Wie kent deze man?Hij heeft een moederhond ( waar zijn de pups?) in Dierenasiel Amsterdam achtergelaten en weggevlucht!!


Man dumpt moederhond bij Dierenopvangcentrum Amsterdam
Teef had wondjes op haar tepels, wat aanduidt dat ze een nestje heeft

Amsterdam –  In de ochtend van maandag 8 juli omstreeks half 10, kwam een man het asiel binnen en wilde een hond afgeven. Tijdens het gesprek werd al snel duidelijk dat het geen zuivere koffie was. De man nam de benen en liet de hond los op het terrein van het Amsterdamse asiel. Wie is deze man en waar zijn de puppies van deze moederhond?
 
Maandag halverwege de ochtend kwam een donker getinte man van ongeveer 30 jaar het dierenasiel aan de Ookmeerweg binnenwandelen. Hij zei dat hij op de hond van een vriend had gepast en haar zat was, dus wilde hij haar bij het Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA) brengen. Om een hond onder deze omstandigheden in te nemen, moet men zich kunnen legitimeren. Dit wilde de man niet en verzon opeens een ander verhaal. Hij zei toen dat hij de hond had gevonden en ‘uit goedheid van zijn hart’ voor het beestje had gezorgd. Toen de medewerkers van DOA hem confronteerden met het totaal andere verhaal, werd de man boos en dreigde de hond buiten te dumpen. Eenmaal buiten liet hij de hond los op het terrein van DOA en nam de benen. De hond rende met haar grote tepels achter de man aan. Toevallig stond het hek nog open en de man rende weg. Hij draaide zich nog een aantal keer om en schreeuwde naar de hond dat zij moest blijven. Medewerkers van het asiel konden de hond nog net op tijd weghouden van de drukke openbare weg, maar de man was uit het zicht verdwenen.

Het gaat hier dus om een donker getinte man van ongeveer 30 jaar oud. Hij is slank en droeg een wit t-shirt en een korte broek net over de knieën. Verder had hij een rode pet op met een witte opdruk. De man had een vlassig onverzorgd baardje en witte sportschoenen. Opmerkelijk was dat hij vertelde dat hij net een nieuwe baan had en daarom niet voor het beestje kon zorgen.
Dankzij de chipgegevens van de hond weet het asiel dat het gaat om een 8-jarige teef die luistert naar de naam Ihelly. De chipgegevens worden nog nader onderzocht. De teef geeft op dit moment nog melk, wat inhoudt dat ze recentelijk een nestje heeft gehad of nog steeds ergens heeft liggen. Op haar tepels zaten ook krasjes en wondjes wat door de tandjes van de pups veroorzaakt is.
Mocht er iemand zijn die meer over deze persoon of hond kan vertellen? Neem dan contact op met het Dierenopvangcentrum Amsterdam via 0900-2007 207 (20 cent p/m)
 


Doorsturen graag !!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten