dinsdag 2 juli 2013

Noodkreet!! Dieren op Isla Margarita Venezuela, hebben door een politieke puinzooi bijna geen voer meer!!Lieve dierenvrienden, dit vraag ik u niet vaak maar stuur dit artikel door en vraag of iemand nog een paar euro´s overheeft voor dit dierentragedie!!!

Ik weet het zijn moeilijke tijden. Hoge lasten, de boodschappen worden steeds duurder, maar een paar euro voor brokjes voor 87 dierenmaagjes die honger hebben. Helpt u mee?
 

Hier ligt het eiland
 
Mark Vos oprichter van www.dierenhulp.nl  luidt de noodklok !!. Wat ooit zo'n mooi welvarend toeristisch eiland was is nu een dikke puinzooi en wie zijn daar de dupe van? Juist, de dieren.
Venezuela is onder Hugo Chaves ver afgegleden. Ondanks dat het land rijk is aan olie en ijzererts komt dit geld zoals zo vaak niet ten goede van de arme bevolking. Juist die zijn jaren lang dom gehouden en gehersenspoeld door de populist Chaves. Zo is het toerisme volledig voorbij. Was het eiland Isla Margarita begin jaren 90 een top vakantie bestemming, waar in de hoogtij dagen vijf vluchten per week heen gingen.
 
 Het eiland gaat nu ten onder aan corruptie, inbraken en berovingen. De grote hotels staan leeg en het geheel biedt een desolate indruk. Toeristen maakten kennis met het vrijwilligerswerk van Stichting Dierenhulp en zo raakten meer dierenvrienden betrokken bij dit werk. Nu is het weggezakt en zijn winkels praktisch leeg. Geen invoer van alle producten, grote corruptie in de havens. Amerikaanse bedrijven zijn systematisch vertrokken na alle dreigende taal van Chaves.
 
 Maar ook huidig ' democratisch' gekozen president (voormalig bus chauffeur) Maduro bakt er niets van. Het grote stelen gaat onder zijn leiding elke dag door en slechts de selecte elite profiteert optimaal. Elke maand verlaat een olietanks de haven nabij Caracas op weg naar Cuba, waar vriend Fidel Castro de ontvanger is van deze gratis olie. Dit heeft plaats om Amerika dwars te zitten en zo te zorgen dat Cuba niet afhankelijk wordt van Amerikaanse import.

Dieren zijn er aan de genade Gods overgeleverd. Dierenhulp doet wat we kunnen en dat is vooral geboorte beperking door te steriliseren. Immers door bij de bron de problemen aan te pakken wordt veel ellende voorkomen. Dit gaat zo goed en kwaad het gaat. Materialen komen veelal van het vaste land en via lijntjes met artsen in de VS. De inflatie is enorm in Venezuela en de devaluatie van de munt eveneens. Kocht je begin jaren 90 nog een warm gevold broodje op het strand voor 60 Bolivar. Dat broodje kost je nu ruim 4000 Bolivar (oude munteenheid) Venezuela heeft een oude en nieuwe bolivar en vooral de arme bevolking kan praktisch niets. Het enige dat er spotgoedkoop is is de autobrandstof.

Supermarkten hebben een groot tekort aan producten als suiker, bloem, meelsoorten, oliën en voeding voor hond en kat. Een strooptocht langs alle supermarkten komt soms niet verder dan 2 a 3 zakken met een totaal gewicht van 30 kg aan droogvoer. En met meer dan 80 monden te voeden is dat in no time verdwenen.

Dat is Venezuela anno nu. Geen toerisme. Geen enkel vliegtuig dat vanuit Nederland nog op Margarita vliegt enkel Caracas is nog bereikbaar. Vanuit Duitsland evenmin nog toeristen. Caracas is de moordstand nummer 1 van de wereld met meer dan 45 moorden per dag. Dat is waar we werken, en we houden ons low profile. Dragen rode shirts (kleur van de Chaves partij) dan laten ze ons met rust. Via de VS kunnen we voer binnen krijgen echter dit is kostbaar. Hulp is hard nodig want dieren hebben gelijk mensen het recht om te leven. Meehelpen??? Heel graag. Elke gift is welkom op rekening 37 34 10 700 ten name van Dierenhulp in Berghem.
 
 DAPPERE MENSEN !!!
 
Van Mark Vos:
"Ik merk het nog maar eens op. Stichting Dierenhulp kent geen directies en dito salarissen. We beleggen niet in aandelen en bezitten ook geen panden. Krijgen geen geld van loterijen of overheid. Voor loterijen geldt het schandalige bedrag van 1 miljoen dat je zelf moet ophalen anders ben je zo afhankelijk van ze (Postcodeloterij) het zijn de groten die de miljoenen verdelen en beleggen zoals velen al weten. Het zijn de kleintjes zoals wij die roeien met de riemen die ze hebben en geen marketing kantoren zijn geworden."

Meer info over Stichting Dierenhulp op www.dierenhulp.nl

Wij zijn een erkende ANBI waardoor giften aftrekbaar zijn gesteld bij belastingaangifte. En voor ons telt elke euro! 
 
Tekst met dank aan Mark Vos van www.dierenhulp.nl
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten