zaterdag 6 juli 2013

Video: Vandaag de start van 8 dagen stierenmartelen in Pamplona Spanje        

http://youtu.be/rhb7yteKUOw

Stierenrennen in Pamplona weer van start          


                
 
PAMPLONA - 
 
De stierenrennen door de straten van het Spaanse Pamplona gaan vandaag weer van start. De gevaarlijke stierenloop is onderdeel van het jaarlijkse San Fermín-festival en trekt altijd duizenden nieuwsgierigen, onder wie veel toeristen.  

 
     
Vorig jaar raakten 38 mensen gewond door de opgehitste stieren. Sinds 1924 zijn er 15 mensen overleden ( goed zo!!) aan de verwondingen die zij opliepen doordat zij onder de voet werden gelopen of op de horens werden genomen door de stieren.Na de stierenloop worden de dieren naar een arena geleid, waar mannen op paarden net zolang met messen op de dieren insteken totdat ze dood neervallen.

Dierenbeschermingsorganisaties protesteren al jaren tegen de „wrede stierenrennen in de stad en de stierengevechten die daarop volgen”. Dit keer hadden de actievoerders in het stadje 48 doodskisten neergezet, verwijzend naar het aantal stieren dat elk jaar in Pamplona omgebracht wordt tijdens de feestelijkheden.Wilt u protesteren tegen deze martelingen kijk dan op http://www.cas-international.org/index.php?id=412&no_cache=1

www.peta.nl

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten