vrijdag 18 oktober 2013

3 NAVO landen verminken nog steeds levende dieren tijdens militaire oefeningen
                                       Video:
Zoek                           
         http://youtu.be/k0l-d_yzkxM

http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=22795
        Verzoek Denemarken, Noorwegen en Polen te stoppen met het verminken en doden van dieren tijdens militaire trainingsoefeningen

Soldaten schieten, steken en ontleden levende varkens en andere dieren in wrede en ouderwetse trauma trainingsoefeningen in Denemarken, Noorwegen en Polen. Het is schandalig dat het legerpersoneel dieren op deze manier behandelen, helemaal omdat er betere methoden bestaan waarbij geen dieren worden gebruikt.
Overweeg het volgende:
  • Tijdens deze oefeningen kunnen dieren neergeschoten worden door een vuurpeloton met hoge snelheidskogels, neergestoken, ontleed en soms weer aan elkaar worden genaaid.
  • Gevoelige dieren, die net zo intelligent zijn als de honden en katten waar velen van ons het huis mee delen, kunnen botbreuken oplopen en lijden aan meermalig orgaanfalen alvorens te worden gedood.
  • Tachtig procent van de NAVO-landen trainen hun leger door uitsluitend methoden zonder dieren te gebruiken, die effectiever zijn en geen onschuldige levens opeisen.
  • De oefeningen lijken de EU-wetgeving te schenden. Richtlijn 2010/63/EU bepaalt dat dieren niet mogen worden gebruikt wanneer opties zonder gebruik van dieren beschikbaar zijn. PETA UK heeft EU-ambtenaren aangeschreven om hen te wijzen op deze vermoedelijke schending en hen te vragen het verder te onderzoeken.
Schrijf alsjeblieft naar de ambassadeurs van deze landen en dring er bij hen op aan te stoppen met het martelen van dieren voor militaire trainingen.

Brief word in het Engels verstuurd
 

http://action.peta.nl/ea-action/action?ea.client.id=43&ea.campaign.id=22795     Link naar de Engelse brief

Stop alstublieft met het verminken en doden van dieren voor militaire trainingsoefeningen

Ik was diep geschokt te vernemen dat het leger van uw land nog steeds levende dieren gebruikt voor militaire trainingsoefeningen. Ik vind het moeilijk te geloven dat een zogenaamd progressief Europees land dieren blijft martelen en verminken, terwijl humane alternatieven bestaan en gebruikt worden door 19 andere EU-landen. Dit is niet een keuze tussen het redden van dieren en het redden van mensen: het is aangetoond dat levensechte menselijke simulators en andere high-tech trainingsmethoden zonder dieren effectiever zijn in het voorbereiden van soldaten voor de strijd dan het ordinair verminken van dieren. Bovendien lijkt het gebruik van dieren voor deze oefeningen, als er alternatieven bestaan, in strijd te zijn met het EU-wetgeving. Richtlijn 2010/63/EU bepaalt dat dieren niet mogen worden gebruikt als er opties zonder dieren beschikbaar zijn. Geef uw leger geen toestemming meer om dieren tijdens deze oefeningen dood te schieten, neer te steken en te verminken. Het is onmogelijk om de behandeling van dieren op deze manier medisch, ethisch of onderwijskundig te rechtvaardigen en doet enorme schade aan de internationale reputatie van uw land.

Met vriendelijke groet,

1 opmerking:

  1. Hoe moet je toch verwoorden dat het onvoorstelbaar is dat het meest wrede en desastreuze wezen op deze planeet , weerloze dieren gebruikt om uit te testen hoe hij zijn medemens kan vernietigen ...Vrede op aarde, jawel !

    BeantwoordenVerwijderen