maandag 14 oktober 2013

Goed geregeld! Dierenartsen controleren tijdens het Offerfeest in 94 slachthuizen het onverdoofd slachten ( video)NVWA houdt controles op illegaal slachten tijdens Offerfeest


http://youtu.be/myyJMEWU5SM     De video kan als schokkend worden ervaren

Onverdoofd slachten is in mijn optiek dierenmishandeling. Wilt u er meer over weten?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Ritueel_slachten

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleren de komende week op het vervoer en (onverdoofd) slachten van schapen en runderen tijdens het Offerfeest. In de circa 94 slachthuizen waar onverdoofd wordt geslacht, zijn bij het doden van dieren permanent dierenartsen van de NVWA aanwezig. Daarnaast zijn er ongeveer 20 inspecteurs op pad om extra vervoerscontroles uit te voeren en om op te treden tegen illegale slacht.

Het onverdoofd doden van dieren is alleen toegestaan in een geregistreerd slachthuis. Alle dieren die bij het slachthuis aankomen worden door een dierenarts van de NVWA gekeurd. De dierenarts kijkt of de regels voor het vervoer van de dieren zijn nageleefd en of de dieren geschikt zijn voor menselijke consumptie. Verder houdt de dierenarts het dierenwelzijn en de hygiëne tijdens en na de slacht in de gaten. Tijdens het Offerfeest worden er ieder jaar ongeveer 56.000 schapen en 2.000 runderen onbedwelmd geslacht.

Onverdoofd slachten op bijvoorbeeld boerderijen en in woningen is verboden. Hierop staat een boete van maximaal 76.000 euro. Ook kan een overtreder een taakstraf krijgen of een gevangenisstraf van maximaal 6 jaar. Mensen die vermoeden dat er bij hen in de buurt illegaal wordt geslacht kunnen dit melden bij het klantcontactcentrum van de NVWA.

4 opmerkingen:

 1. Als je de beelden ziet blijft het hoe dan ook gruwelijk !!!
  Maar ongecontroleerd slachten is nog erger.
  Herinner me een logeerpartij bij een vriendin in Amsterdam Oost, waar heel veel moslims waren komen wonen. (zij is daar later voor verhuisd). Ze hielden de schapen en geiten op zolder. De dieren werden onder vreselijk geschreeuw geslacht op het balkon , waarbij het bloed , naar beneden droop...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vreselijk!! Er verdwijnen ook schapen uit de wei voor illegale slacht. Wij hadden 8 jaar geleden contact met een moslim gezin. Hij schopte haar in de buik toen ze zwanger was en is ze bij ons in het dorp ondergedoken. Daarna blijf van me lijf huis. Ze belde met haar vader in Marokko en hij eiste dat ze terug ging naar haar man. Wat wilde ik hiermee vertellen. Ze liet mij foto's zien van een schaap aangekleed met een stropdas, hoedje op, Daarna hebben ze het schaap voor ons geofferd omdat wij haar hadden geholpen. afschuwelijk! Kort daarna zijn ze opgepakt voor fraude met uitkeringen. 70.000 euro. We zijn met de vriendschap gestopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ik ook verbijsterend vind is dat gewoon kleine kinderen aanwezig zijn bij deze slachtingen. Arme kinderen die staan erbij met spierwitte geizichtjes. Dat dat mag in NL, onbegrijpelijk. Het is een gruwelijk bloederig gezicht met doodsbange dieren want alles stinkt naar het bloed en de angst van de de dieren die geslacht zijn. In vaak boodschappen wagentjes worden de delen naar de auto's vervoerd.
  Onbegrijpelijk dat dit in NL wordt toegestaan. Om dan idd nog maar te zwijgen over al die illegale slachtpartijen en het roven van dieren uit de wei vandaan.
  Fijn dat er controle is, een begin maar hopelijk voeren ze ook veel flits inspecties uit bij de bedrijven die het niet verwachten. En laat ze dan ook eens een keer op hun strepen staan en echt een bekeuring uitdelen, niet alleen maar woorden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je weet waar deze mensen wonen Cath geef het door aan de NVWA. Hoge boetes voor zelf slachten.

   Verwijderen