vrijdag 18 oktober 2013

Politie Wagenberg: ernstige dierenverwaarlozing geconstateerd.....110 pony's en paarden in bewaring genomen
       
Afbeelding
foto's politie
WAGENBERG - De Politie heeft woensdag in samenwerking met de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) en de Dienst Regelingen (DR) bij een veehandelaar in Wagenberg 110 pony's en paarden weggehaald. De dieren zijn in bewaring genomen omdat er ernstige dierenverwaarlozing is geconstateerd.
 
Vechtende honden

 De situatie is ontdekt nadat medewerkers van de dierenambulance twee vechtende honden op het erf van de veehandelaar uit elkaar wilde halen. Zij hebben hierbij de assistentie van de politie ingeroepen. De agenten zien een ernstig gewonde Bordeaux dog  en een bebloede Pitbull/Amerikaanse Stafford ​op het erf liggen. Op verzoek van de eigenaar is later besloten om beide honden in te laten slapen.​

Dode Shetlandpony's 

 De omstandigheden waarin de honden verkeren is voor de agenten aanleiding om samen met de dierenarts het terrein van de veehandelaar eens goed te bekijken. Hierbij treffen zij twee dode shetlandpony´s aan. Veel van de overige paarden, pony´s en ezels blijken ondervoed en verkouden te zijn en ontstoken ogen te hebben. Ook de hoeven lijken al lange tijd niet goed verzorgd.

Dierenwelzijn aangetast

 Besloten wordt om de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit en de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken in te schakelen, omdat blijkt dat 110 pony´s, paarden en ezels er zo slecht aan toe zijn dat zij moeten worden meegenomen. De dieren krijgen de benodigde (medische) verzorging en huisvesting. Alle kosten van de verzorging zijn voor rekening van de eigenaar van de dieren.

Strafrechtelijke vervolging 

Tegen de 54-jarige veehandelaar is proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens zal de officier van justitie een besluit nemen of hij deze zaak voor verdere vervolging aan de rechter voorlegt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten