donderdag 3 oktober 2013

Kijk zo hoort het! klasse! Mens EN dier helpen Vaak zijn mensen afhankelijk van hun dieren

Dit is klasse!!Dank je wel WSPA!! Dieren en mensen helpen

WSPA vergroot zelfredzaamheid in Nicaragua

Vorige maand is een van de Noodhulpteams van de  World Society for the Protection of Animals ( WSPA ), gearriveerd in het noorden van Nicaragua. Dit gebied heeft zwaar geleden onder meerdere tropische stormen die grote overstromingen hebben veroorzaakt. De overstromingen leidde tot een uitbraak van ziektes die aan duizenden dieren het leven hebben gekost.
Het WSPA Noodhulpteam geeft training in basale diergeneeskunde en voorbereiding op rampen. Zo zijn de mensen beter in staat om hun dieren te helpen in het geval van een noodsituatie.
 
6a0120a607c3bf970c019aff48ac24970b
Demzy Hodgson tijdens een diergeneeskundige training
 
 

 “Vroeger konden we niets doen als een dier ziek werd omdat we niet wisten wat we moesten doen. Met deze training word alles anders, nu hoeven we niet meer toe te kijken hoe onze dieren sterven maar kunnen we hen helpen.”

Dit zijn de woorden van Demzy Hodgson die is getraind door het WSPA Noodhulpteam. Demzy heeft acht koeien en vier paarden en heeft verder ook nog varkens en kippen op zijn kleine boerderij. De dieren zijn van levensbelang voor Demzy en zijn familie.

“Anderhalf jaar geleden stierven vier van mijn koeien. Terwijl ze bevielen kwam de baarmoeder naar buiten en ik wist niet wat ik moest doen. Dankzij deze dierenartsen weet ik hoe ik dit kan voorkomen en kan ik mijn koeien helpen” verteld  Demzy ons met een glimlach.

Volgens officiële data van de overheid leeft ruim 77% van de mensen in het noorden van Nicaragua in extreme armoede. In gemeenschappen als die van Demzy zijn er geen ziekenhuizen of artsen en is er nauwelijks toegang tot elektriciteit en water.

De meeste huizen staan langs de Prinzapolka Rivier en in het regenseizoen worden mens en dier regelmatig bedreigd door overstromingen. Dr. Sergio Vásquez, lid van WSPA’s Noodhulpteam: “WSPA is eerder in het gebied geweest ten tijden van de overstromingen. Mensen gaven toen duidelijk aan dat ze zichzelf graag wilden helpen maar niet wisten hoe.”
WSPA is nu teruggekeerd om de mensen te training zodat ze zich zelf en hun dieren kunnen redden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten