vrijdag 25 oktober 2013

Dierenbeulen verwaarlozen 8 honden en 13 vogels. Geen geld? Neem dan geen dieren8 honden en 13 vogels na verwaarlozing in bewaring genomen

 
 
 
 
Bij een controle op een adres in Gouda troffen de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en dierenpolitie 2 volwassen honden met 6 pups. De pups bleken veel te mager en hadden bovendien een oogafwijking. Daarnaast waren er 13 vogels aanwezig met veel te lange nagels. Met de eigenaren werd afgesproken dat ze met de honden voor controle naar de dierenarts zouden gaan en de nagels van de vogels voortaan tijdig en op de juiste manier zouden knippen.

Toen de inspecteur van de LID en agent van de dierenpolitie hierop kwamen controleren, bleken de afspraken niet te zijn nagekomen. In overleg met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken werd bepaald dat dit onder bestuursdwang alsnog moest gebeuren. De dierenarts stelde vervolgens vast dat de honden erg verwaarloosd waren. Ze waren te mager en zeer hongerig. De moederhond was bovendien erg jong voor een eerste nestje en had ontstoken tepelhuid en een plekje op de neus. De pups hadden geen normale ontlasting, vermoedelijk aandoeningen aan heupen en knieën, vlooien en vreemde stand van de ogen en mogelijk zelfs blindheid.De dierenarts stelde een behandelplan op voor o.a. voeding, ontvlooien en bloedonderzoek. De kosten hiervoor waren echter te hoog voor de eigenaren, die meerdere keren hadden aangegeven geen geld te hebben. Ook de vogels waren er slecht aan toe. De kooien waren te klein en ernstig vervuild en drinkwater en voer waren niet in orde. Verder zag het verenkleed van de vogels er slecht uit en waren ze te mager. Op basis van deze informatie gaf Dienst Regelingen opdracht om de honden en vogels, waaronder kanaries, valk- en grasparkieten en Rozella's, in bewaring te nemen.

De dieren zijn ondergebracht bij een opvangadres waar ze de juiste behandeling en voeding krijgen om op te knappen.

2 opmerkingen:

 1. Dit is in triest, temeer daar er hier een duidelijk sprake is van verwaarlozing..
  Maar er zijn mensen die dieren hebben , ondertussen oud en niet meer te plaatsen , die in inkomen achteruit zijn gegaan , door bv. AOW , crisis of andere oorzaken .Zich in de schulden steken als een dier medische hulp nodig heeft..
  Moeten die dan maar hun dieren weg doen , op wat voor manier dan ook ?!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen die ECHT begaan zijn met hun dieren vinden altijd een weg om ze te verzorgen. De dierenartsen bieden nu allemaal afbetaling aan, de dierenasielen van de DB kunnen bij schrijnende gevallen helpen. Mijn stelling is, zit je financieel moeilijk BEGIN dan niet aan dieren .Wees zo verstandig om het even niet te doen. Er zijn al flink wat DA die voor de minima veterinaire zorg aanbieden voor veel minder geld. Ze moeten wel, ze hebben het gewoon uit de hand laten lopen. Veel te duur Wij namen 12 jaar geleden 2 kittens uit het asiel. 6 maanden later castreren wat in principe op een keukentafel gedaan kan worden. Neemt de DA voór de operatie zonder mijn toestemming bloed monsters af, en kregen ze allebeide een infuus. Nu vraag ik je, 2 gezonde jonge dieren. Allemaal om de kas te spekken. Liefs Erna xxxx

   Verwijderen