woensdag 27 november 2013

Dierenpolitie Tilburg : 9 zwaar verwaarloosde katten in beslag genomen waarvan 1 moest inslapen          
       

Onbegrijpelijk! De katten bleken in augustus al te zijn verwaarloosd en 3 maanden later zijn ze er zo slecht aan toe dat één kat moest worden geëuthanaseerd. Dit is een ruzie  die ik al jaren voer met de Dierenbescherming. Wat is de meerwaarde van dieren achterlaten bij mensen die duidelijk niet instaat zijn voor hun dieren te zorgen. Waarom kreeg deze vrouw een tweede kans? Het gaat toch in de eerste instantie om het welzijn van de katten. Voor de vrouw zijn er zat andere instanties die haar kunnen helpen. De Dierenbescherming is geen maatschappelijke organisatie die moet wikken en wegen of de dieren of de mensen helpen. De dierenbescherming heeft maar 1 functie het beschermen van dieren.

Dierenpolitie neemt negen zwaar verwaarloosde katten in beslag in Tilburg                         


TILBURG - De dierenpolitie heeft dinsdag in een huis in Tilburg negen verwaarloosde katten gevonden. Een van de dieren was er zo ernstig aan toe dat het een spuitje heeft gekregen. Tegen de 59-jarige bewoonster is proces-verbaal opgemaakt.
 
De politie en medewerkers van de gemeente Tilburg en de Landelijke Inspectie Dienst bezochten het huis dinsdag voor een her controle. De bewoonster was in augustus al op de vingers getikt voor het verwaarlozen van haar dieren. Ook werd toen bestuursdwang opgelegd om beter voor haar dieren te zorgen.
 
Abces, uitgedroogd en vlooien
 
Volgens de politie had een van de katten een groot abces op haar wang, een slecht gebit, mager en zichtbaar uitgedroogd door diarree. Na overleg met de dierenarts werd besloten de het dier in te laten slapen. De andere katten zaten onder de vlooien. In het huis stonden kattenbakken met daarin heel veel poep en plas.
 
De katten zijn in beslag genomen en ergens anders ondergebracht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten