maandag 4 november 2013

Israël trekt geld uit voor het sterilseren/castreren van 45.000 zwerfkatten.....wat een goed streven !!
Straatkatten zijn overal te vinden in Israël. De overlast is enorm groot. Ze zijn vaak ziek en mager met zichtbare huidinfecties en oogziektes. De Israëlische regering .is het zat. Toeristen blijven weg, kunnen zoveel dierenleed niet aanzien. De regering heeft 1.27 miljoen Amerikaanse $ uitgetrokken om voor juni 2014, 45,000 wilde katten te laten castreren/steriliseren, vaccineren,en terug zetten ( trap, neuter en return TNR ) op de plek waar ze zich eerder bevonden. In Tel Aviv alleen al leven er na schatting 39.000 katten.!!

Met deze motor worden er door de Society for the Protection of cruelty to animals ( SPCA ) IEDERE dag in het broedseizoen 200 kittens van de straat af gehaald.  Voor de grotere dieren is er een dierenambulance.

Ik moet bekennen dat ik stijl achterover viel toen ik dit bericht van www.care2.com binnen kreeg. Het zijn clichés maar ik kon werkelijk niet geloven wat ik las. Zijn ze in Roemenië bezig met het afmaken op vreselijke wrede manieren van straathonden lees ik met plezier en verbazing dat het ook anders kan.

De bedoeling van de regering is om 'managers' aan te stellen die op verschillende plekken waar de katten zich bevinden, voer en water neer zetten.

Foto van een georganiseerde etensplek voor de wilde katten.

Ook zo'n voederplaats met 2 managers,

De RSPCA eist wel dat er een backup komt voor deze 'managers' voor het geval dat een ziek wordt of verhuisd dat de dieren dan niet zonder zorg zitten.

7 opmerkingen:

 1. Geweldig initiatief ! Nu wereldwijd nog !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, zo zie je maar dat het ook anders kan.
  Europa geeft gewoon een grote gevulde zak met geld aan Roemenie en wast verder zijn handen in onschuld. Dat het geld 'verdwenen' is en men dus geen geld meer (over) heeft om het 'net zo' te doen als Israel, mag blijkbaar verder geen politicus boeien.
  Chapeaux Israel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is inderdaad de trieste waarheid Cath :-( zakkenvullers zijn t !! En Bravo Israël !!

   Verwijderen
  2. Wij hebben een toekomstige Roemeense schoondochter. Tenenkrommend zoals die denkt over zwerfhonden. Ik kan haar niet op andere gedachten brengen. Er is toch een steekje los met het denkpatroon van Roemenen. De corruptie is nog steeds vreselijk. Ze zijn blijven steken in de Tjautjesko tijdperk. Niet zelf denken maar laten denken. Verder lief meisje hoor. daar niet van..

   Verwijderen
  3. Ze hebben geen eigen mening of ze durven dat niet te uiten.

   Verwijderen
 3. Het is nog steeds een oostblok land. En de Europese Gemeenschap zwijgt. Traian Basescu en zijn kliek gaan gewoon door met het moorden van zwerfdieren op een gruwelijke wijze. Roemenië is een corrupt land. Ze hebben grote bedragen aan geld gekregen voor voer en steriliseren en castreren. De beheerders van gemeente asiels hebben het gewoon in eigen zakken gestoken. Ze worden al vermoord bij de poort. En de regeringsleiders kijken toe. Israël geeft een voorbeeld dat het ook anders kan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas. Maar we halen nu wel heel veel zwerfhonden naar Nederland Artikel geschreven vandaag dat er al weer 50 honden deze kant op komen. Onze asielen zitten vol. Ik weet het niet. Het artikel op nujij.nl heeft veel stof doen opwaaien. Lezers zijn er absoluut tegen. Bedankt voor je reactie

   Verwijderen