donderdag 28 november 2013

Dierenpolitie Heerlen: De ergste vervuiling van een woning ooit.....5 honden in beslag genomenVijf honden uit vervuild huis in Heerlen gehaald

 Ik kan het niet vaak genoeg zeggen de dieren hadden meteen bij de eerst controle weggehaald moeten worden. De dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dierenbescherming ( LID ) gaan keer op keer de fout in. In dit geval niet alleen een onwenselijke situatie voor de honden maar ook voor de vader en zoon. Schrikbarend is het feit dat 4 pups al zijn verkocht. Hoe is dat mogelijk geweest?

De dierenpolitie heeft woensdagavond vijf honden weggehaald uit een ernstig vervuilde woning aan de Beneluxlaan in Heerlen.
 Tijdens de hercontrole samen met de Landelijke Inspectie voor Dierenbescherming (LID) -  eerder dit jaar ging de politie diverse keren op controle en werden de bewoners gewaarschuwd - trof de politie een sterk vervuilde woning vol uitwerpselen aan.
De dieren waren niet verwaarloosd. Ze kregen wel te eten en werden ook uitgelaten, maar verbleven in omstandigheden die slecht zijn voor de gezondheid voor mens en dier. De honden (vader, moeder en drie pups) hadden vlooien en één van hen schurft, maar zijn verder gezond, meldt de politie. Volgens de aanwezig coördinator dierenpolitie Marc Stachowski treft de politie zelden zo'n situaties aan. "Het was onvoorstelbaar vies. Dit staat in de top drie van ernstige vervuilingen die we hebben aangetroffen."
De dieren zijn meegenomen en elders ondergebracht en worden daar verzorgd en waar nodig door een dierenarts behandeld. De kosten worden verhaald op de eigenaren.
De bewoners, een vader (49) en zoon (26), zijn aangehouden omdat beiden nog diverse boetes van verkeersovertredingen hadden openstaan. Zij zitten voorlopig vast. Als ze de twee volwassen honden terug willen krijgen, moet het huis eerst schoon zijn. Van de drie puppies is afstand gedaan. Het nest herdershonden bestond uit zeven pups, vier zijn er recentelijk verkocht.
Vorig jaar al is de politie met het gemeentelijk flexteam aan de deur geweest in verband met ernstige vervuiling rondom het huis. Die is toen aangepakt.
Met dank aan het Dagblad de Limburger

Geen opmerkingen:

Een reactie posten