vrijdag 22 november 2013

Politiebericht: Hond achtergelaten aan een verkeerspaal van de N57


 Dit is een tragedie voor het dier maar ook voor de eigenaar. Hoe vreselijk moet het zijn om zo'n goed verzorgd, prachtig dier achter te laten. Bewust op een plek waar ze snel zou worden gevonden. Een scheiding? Geldgebrek ? Onmacht?   Wie het weet mag het zeggen. Ik wil dit zeker niet goed praten maar gelukkig hebben we het hier niet over  een  verwaarloosd dier.     

Brouwersdam bij Scharendijke - De politie in Zeeland is op zoek naar een hondeneigenaar die zijn hond woensdagochtend achter liet door hem aan een verkeerspaal vast te binden.

Cane Corso

Woensdagochtend kreeg de dierenambulance het verzoek om te gaan naar de afrit N57 bij Scharendijke-Ellemeet omdat daar een hond aan een paal vast zou zitten. Daar troffen zij inderdaad een grote, goed verzorgde hond van ongeveer 3 jaar oud aan. Het betreft een blauw/grijs gestroomlijnde Cane Corso teef.


Misdrijf

Omdat het in hulpeloze toestand achterlaten van een dier een misdrijf is, onderzoek de dierenpolitie de zaak. Mochten er mensen zijn die gezien hebben wie de hond daar achter liet, dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten