zondag 3 november 2013

Miesje is de 5000 ste geluksvogel.....gefeliciteerd!! 
v=9O6YgxUz1Q4&feature=share&list=UUGLWfLdEC5sq1EFUka37N9Q    video

Miesje is de 5000 ste
Ze is beroemd en staat in de krant....
http://www.versgeperst.com/rubriek/internationaal/

Miesje heet ze. Een jonge poes van circa 6 maand oud. Haar viel de eer te beurt om het 5000e dier op Curaçao te worden dat gratis door Stichting Dierenhulp werd gesteriliseerd. Haar eigenaar de familie Redan uit de wijk Wishi had al 7 keer eerder een dier laten helpen via ons.

De familie heeft de zorg voor 8 honden, 6 katten, een paard, kippen, konijnen, 3 pauwen, en diverse vogelsoorten. Miesje werd door de familie groot gebracht en is een erg sociale poes.

Het Antiliaans Dagblad had dan ook nog een speciale verrassing voor haar met een pakket bestaande uit speeltjes, voer, een mand, halsbandje, eten en drinkbak en wat kleine lekkernijen. De eigenaar van de krant verklaarde dit te doen omdat het belangrijk werk is dat Stichting Dierenhulp doet. De relatie tussen mens en dier verbeteren en Curacao op die wijze een stap hoger brengen als het gaat om dierenwelzijn.

Inmiddels staan de nieuwe afspraken al weer gepland en blijft Stichting Dierenhulp doorgaan met het voorkomen van dierenleed door te steriliseren. Vrijwilligerswerk dat enkel mogelijk is met de steun van dierenvrienden die met hun donateurschap dit mogelijk maken.

De Stichting Dierenhulp stelt zich voor :

Over ons - Oprichting

De Stichting Dierenhulp werd opgericht op dierendag 1996 (eerst als Stichting Dierenhulp Venezuela), nadat initiatiefnemer Mark Vos van vakantie terugkeerde van het eiland Isla Margarita in Venezuela. Hij zag daar zoveel leed en herinnerde zich de belofte aan zijn overleden hond Rakker. Die had hij beloofd zich in te gaan zetten voor het helpen van zwerfdieren. Sinds de oprichting heeft de Stichting al veel kunnen bewerkstelligen. Duizenden kilo's aan vracht werden gratis door Martinair Holland vervoerd, talloze giften hebben ervoor gezorgd dat in december 1998 het eerste dierenasiel op Isla Margarita een feit werd.

Daarna volgden twee dierenambulances en kregen dieren een eigen kliniek. Destijds bestonden er nog speciale TV programma's waar dieren centraal stonden en ook daar werd aandacht aan dit unieke vrijwilligerswerk geschonken. Stichting Dierenhulp is in al die jaren daarna continu bezig geweest met het voorkomen van dierenleed. Via grootschalige sterilisatiecampagnes wordt hieraan mede bijgedragen. En ook in de toekomst zal er nog veel werk gedaan moeten worden om dieren het respect te geven dat ze verdienen. Daarom is een donateurschap ook een investering in een beter leven voor een dier.
Een uitgebreid overzicht van het werk van de Stichting vindt u op deze site op de pagina's over Venezuela, Griekenland, Tenerife en Nederlandse Antillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten