donderdag 14 november 2013

Een tragedie ! 7 olifanten omgekomen door een botsing met en snelheidstrein ( foto's)

De mens eigent zich steeds meer het terrein van wilde dieren toe, met alle vreselijke gevolgen van dien. Kippenvel krijg ik bij het zien van deze foto's waar zo'n prachtig dier wordt opgetakeld. Uit de weg geruimd voor de volgende snelheidstrein. Ik las in een online krant in India dat er in de laatste paar jaar, 40 olifanten op deze manier zijn gesneuveld.
         
 
 

KOLKATA - Zeven olifanten zijn woensdag in India omgekomen door een botsing met een passagierstrein.

 
           
Tien andere olifanten raakten gewond en het dodental kan nog oplopen.
Het ongeluk gebeurde in het oosten van India. Een kudde van 40 olifanten wilde het spoor oversteken toen de trein met een snelheid van 80 kilometer per uur kwam aanrazen.

"De kudde sloeg op hol, maar een tijdje later kwamen de olifanten terug naar de rails. Hulpverleners moesten de dieren wegjagen," zegt een woordvoerder van het ministerie.
Tientallen olifanten kwamen de afgelopen jaren om in India door botsingen met treinen, maar nog nooit zoveel in een keer.

2 opmerkingen:

 1. 300 mensen dood door vliegtuigcrash, 230 mensen dood door het zinken van een schip. 100.000den doden door een tsunami, wervelstorm etc. etc. Het leed van de hele wereld op je bord geserveerd te krijgen is verschrikkelijk, maar laten we liever iets doen tegen het echte dieren/mensenleed. De plofkippen, de mestvarkens, de kistkalveren, de verschrikkelijke dierentransporten, onverdoofd kastreren van varkens, het knippen van de kippensnavels, het volproppen van de ganzen, de nertsenfokkerij, het doden van dolfijnen-zeehonden-walvissen-tonijn, de stierengevechten, haaienvinnen, hondengoulash etc. etc. Daarbij de kinderprostitutie, kinderarbeit, gedwongen prostitutie, geweldpleging etc. etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We doen ons best tegen de wantoestanden van de vee-industrie via www.ciwf.nl. Vorige week bijna een half miljoen handtekeningen voor een betere wetgeving in de vee-industrie, overhandigt aan het Europees Parlement in Brussel. Neemt niet weg dat het een tragedie is dat de olifanten zijn gestorven. ik kreeg dit bericht binnen van www.wildlifesos.org. Ook zij doen hun best. De laatste dansende beer is door hen bevrijd en ik ben trots op ze!! Waar komt al die woede vandaan AAF ? Ik ben de vijand niet!! Gr Erna

   Verwijderen