dinsdag 5 november 2013

Een prachtig verhaal: Mens EN dier redden....mooier kan het niet !!


Ik stel u graag voor aan Hussein een barbier uit Avssalar, Turkije. Met weinig middelen gaat hij iedere dag de straat op in zijn woonplaats, met zakken vol voer ( soms vlees van de afgekeurde slacht ) voor zwerfkatten en honden

Ik Turkije  worden de mensen die dieren helpen met de nek aan gekeken. Hussein trekt zich daar niets van aan.  Hij zoekt de dieren in steegjes en oude verlaten krotten en geeft ze te eten.De Duitse Manuela Wroblewski werkt bij http://turkishanimalrescueorganisation.webs.com/ en komt iedere week bij Hussein langs met grote zakken voer. Op een gegeven moment zag ze dat Hussein wel erg mager begon te worden.


Na veel porren kwam het verhaal van Hussein eruit. Zijn kleine barbier winkel moest sluiten. Het was te ouderwets, re klein, weinig klanten en Hussein kon de huur niet meer betalen. Wat nu?

Alhoewel Turkish Animal Rescue Organisation uitlsuitend voor vier voeters is, wist Manuela ook wel dat het zorgen voor dieren vaak samen gaat met mensen. Veelal zijn mensen afhankelijk van hun dieren vooral in de landbouw. Hier was dat niet het geval. Manuela zette het verhaal van Hussein op Facebook en in no time stroomde het geld binnen.

https://www.facebook.com/TurkishAnimalRescueOrganisation


3 dagen later konden Manuela en Hussein een gebouwtje kopen met veel meer potentie dan zijn vorige barbier winkel.

 
 De nieuwe kappers winkel van Hussein

Hussein, de dierenarts dr. Oman en Manuela hebben samen het gebouwtje omgetoverd in een echte kappers winkel. Een win/win situatie want Hussein gaat door met het voeren van de zwerfdieren en hij heeft weer een baan. Laatst vernam Manuela nog dat zaken er goed voor stonden.

Veel meer over dit ontroerend verhaal kunt u op de link van Care2 lezen.

http://www.care2.com/causes/readers-go-on-a-mission-to-save-kindly-barber-and-his-stray-cats.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten